Cuba va anunta masuri mai drastice pentru a opri pandemia

0 242

Încă din 30 ianuarie, Cuba depune eforturi uriașe pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Toți călătorii internaționali trebuie să stea în carantină la sosirea în Cuba. Școlile, barurile, restaurantele și plajele sunt închise.Președintele cubanez Miguel Díaz-Canel a descris că numărul mediu zilnic de cazuri înregistrate în primele zile ale lunii aprilie este „alarmant” de mare și a anunțat pe contul său de Twitter că vor fi anunțate măsuri mai drastice, precum cele implementate în primele două valuri de infecții înregistrate anul trecut.

Al treilea val pe care îl traversează în prezent Cuba a început la mijlocul lunii decembrie

Al treilea val pe care îl traversează în prezent Cuba a început la mijlocul lunii decembrie, după redeschiderea aeroporturilor la sfârșitul anului. 10 din cele 15 provincii cubaneze sunt afectate de noul val de infecții de COVID-19, cu Havana ca epicentru.

Marți, pe 6 aprilie, Havana a raportat 437 de noi cazuri de COVID-19, totodată ridicând incidența din ultimele 15 zile la 343.1 cazuri la 100 000 de locuitori. Sunt aplicate măsuri restrictive, dar se pare că nu sunt obținute rezultatele dorite.

Lipsurile cauzate de criza economică îi obligă pe oameni să iasă în stradă și să stea la cozi interminabile pentru a cumpăra alimentele și produsele de bază, ceea ce face dificilă lupta cu noul coronavirus.

Cuba dezvoltă propriile vaccinuri

Cuba dezvoltă cinci vaccinuri proprii împotriva noului coronavirus. Dintre acestea, 2 – Soberana 2 și Abdala – sunt în etapa a 3-a și ultima a studiilor clinice. Niciunul dintre aceste vaccinuri nu are încă o autorizație pentru utilizarea sau înregistrarea de urgență, lucru pe care autoritățile speră să îl realizeze în iunie.

Guvernul cubanez nu a achiziționat vaccinuri pe piața internațională și nici nu face parte din mecanismul Covax creat sub auspiciile Organizației Mondiale a Sănătății. În concluzie, Cuba mai are de luptat cu noul coronavirus și va dura luni până când populația va fi complet imunizată. Până atunci, președintele țării îndeamnă populația să respecte măsurile existente, precum și distanțarea, igiena și purtarea măștii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.