Aeroportul International „José Martí” din Havana s-a redeschis zborurilor comerciale cu pasageri (video)

0 1.829

Aeroportul Internațional „José Martí” din Havana s-a redeschis zborurilor comerciale cu pasageri începând din 15 noiembrie. După ce a fost închis timp de șapte luni și jumătate din cauza pandemiei de COVID-19, redeschiderea vine la timp pentru sezonul turistic al insulei din Caraibe.

În mod normal, din luna noiembrie până în luna martie, Cuba era vizitată de peste 4.2 milioane de turiști. Anul acesta se preconizează că pandemia va reduce fluxul de vizitatori.

Industria turismului aduce cele mai mari venituri în Cuba. Aflată în criză, sancționată dur de SUA și aflată în plină pandemie, țara încearcă să revină la o “nouă normalitate”.

Guvernul cubanez a declarat că, momentan, va fi posibilă călătoria doar în Havana, până când focarul de coronavirus va fi limitat. Autoritățile vor testa la sosire toți călătorii internaționali pentru detectarea virusului. De asemenea, vor percepe tarife suplimentare pentru acoperirea costurilor cauzate de noile protocoalele sanitare.

Cuba nu solicita testarea prealabilă a pasagerilor. Totuși, în ultima săptămână, Guvernul a transmis agențiilor de turism ca fiecare pasager, ce are planificată o călătorie în Cuba, să își monitorizeze starea de sănătate.

Recomandarea a venit după ce 11 turiști ruși aflați în vacanță au fost testați pozitiv.

Redeschiderea aeroportului din Havana a fost făcută cu un zbor charter operat din Canada. Air Canada Vacations, agenția de turism Air Canada, a declarat că va opera zboruri săptămânale spre Cuba. Iar din decembrie, va opera 2 zboruri săptămânale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.