COVID-19 Daily – 2 august 2021: Italia introduce Green Pass pe mijloacele de transport; proteste în Franța; sute de persoane au fost arestate la Berlin!

0 702

Am intrat în ultima lună de vară din 2021 și pandemia de coronavirus revine în forță cu valul patru by Delta. Autoritățile mai multor țări din Europa, Asia și Africa revin asupra restricțiilor anti-COVID, însă cu ceva mai multă flexibilitate pentru persoanele vaccinate.În încercarea de a limita răspândirea tulpinei Delta, Italia introduce Green Pass pe mijloacele de transport, asta după ce a anunțat vă italienii vor avea nevoie de Green Pass pentru accesul în zonele aglomerate. Doar că oamenii nu mai suportă, nu mai vor noi reguli. Sute de mii de francezi au ieșit în stradă, iar la Berlin au fost arestați peste 600 de protestatari. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 2 august 2021.

  • În urma protestelor ce au avut loc la Berlin, peste 600 de persoane au fost arestate. Zeci de mii de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor COVID-19 impuse de autorități. Inclusiv protestele sunt interzice în Germania.
  • Franța și SUA au donat milioane de doze de vaccinuri către Tunisia pentru a ajuta țara să lupte împotriva unui nou focar de infecții. Franța a donat 1.5 milioane de doze, în timp ce SUA a trimis peste 1 milion de doze din vaccinul Moderna.

Se trece la administrarea dozei cu numărul trei

  • Autoritățile din Germania iau în calcul să administreze a treia doză de vaccin, începând de la 1 septembrie, persoanelor vulnerabile (vârstnici și pacienți cu risc ridicat de complicații).
  • În Marea Britanie, autoritățile au făcut teste în patru stații feroviare și în trenurile interurbane. Au fost prelevate probe de pe suprafețele comune și din aer, iar rezultatele au ieșit negative.
  • Australia scoate armata pe străzi pentru a pune în aplicare un nou lockdown în Sydney. Guvernul a extins restricțiile în speranța de a opri răspândirea variantei Delta.
  • Începând de la 1 august, Ungaria a aprobat administrarea dozei cu numărul trei de vaccin COVID-19. Cei ce doresc a treia doză, sunt sfătuiți să facă niște analize și să stabilească cu medicul lor de familie dacă este necesară și ce vaccin. În majoritatea cazurilor, li se cere oamenilor să aștepte patru luni după a doua doză. Până în prezent, în Ungaria au fost vaccinate 5.62 milioane de persoane cu cel puțin o doză, dintre care 5.44 milioane au primit și a doua doză, rata de vaccinare scăzând considerabil în ultimele luni. 
  • Uber, Bolt și Deliveroo vor oferi vouchere sau reducere celor sub 30 de ani din Marea Britanie dacă pot dovedi că au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19. Inițiativa speră să crească cererea de vaccinare din partea grupelor de vârstă mai mici.
  • Sute de persoane au continuat să protesteze la Tel Aviv împotriva noilor restricții COVID-19 introduse de Israel. După ce a raportat cel mai mare număr de persoane infectate cu COVID-19, în 24 de ore, Israelul a reintrodus masca la interior și utilizarea „permisului verde” pentru a intra în restaurante, săli de sport și hoteluri.
Leave A Reply

Your email address will not be published.