blank

Noile reguli de călătorie din România spre Anglia: persoanele vaccinate din Europa și SUA nu mai stau în carantină!

0 12.532

Guvernul Marii Britanii a anunțat, pe 28 iulie 2021, că pasagerii care au fost complet vaccinați în Europa (statele membre UE, țările Asociației Europene de Liber Schimb și țările europene cu microstate Andorra, Monaco și Vatican) și SUA nu mai stau în carantină la intrarea în Anglia. Măsura face parte dintr-o gamă de noi reguli menite să ajute la redeschiderea călătoriilor internaționale.

Persoanele vaccinate complet din Europa și SUA nu mai stau în carantină în Anglia

Începând cu ora 04:00, 2 august 2021, pasagerii care sunt complet vaccinați în UE cu vaccinuri autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) sau în SUA cu vaccinuri autorizate de Food and Drug Administration (FDA) sau în cadrul programului elvețian de vaccinare pot călători în Anglia fără a fi nevoie să stea în carantină sau să facă un test în a 8-a zi de la intrare în țară.

La sosirea din țări de pe lista amber (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate complet cu un vaccin autorizat în UE (excepție Franța!), în UK sau SUA. Vaccinarea completă înseamnă administrarea celor două doze (în cazul vaccinurilor cu două doze) sau cu o doză (în cazul vaccinurilor cu o doză) și după trecerea a 14 zile de la efectuarea rapelului. Vor fi exceptați de la carantină și copiii minori în vârsta de pana la 18 ani).

Atenție! În continuare va rămâne obligația pentru toate persoanele (vaccinate sau nu) ca la sosirea în Anglia:

  • să prezinte un test COVID cu rezultat negativ (cu excepția copiilor sub 10 ani);
  • să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, formularul de localizare (Passenger Locator Form);
  • să rezerve și să achite costul unui test Covid pe care trebuie să il efectueze în a doua zi de la sosire. (copiii sub 4 ani sunt exceptați).

Atenție! Anumite reguli pot fi diferite în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Leave A Reply

Your email address will not be published.