Italia introduce ”permisul de sănătate” pentru accesul în locurile închise și aglomerate.

0 840

Autoritățile din Italia au decis să introducă pe plan intern ”permisul de sănătate”. Acesta va fi necesar pentru accesul în restaurante, baruri, muzee, magazine, cinematografe, teatre, sălile de jocuri. Măsura va intra în vigoare începând cu 6 august.Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare. Cluburile de noapte vor rămâne închise până la o nouă notificare, dar acest sector va beneficia de ajutor public.

Cu alte cuvinte, acest permis le va permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase.

Permisul de sănătate, denumit ”Green Pass”, poate fi eliberat de persoanele vindecate de Covid, de cele care au un test negativ făcut în ultimele 48 de ore și chiar de la prima doză de vaccin.

Evident că această veste nu a fost primită prea bine de cei ce se împotrivesc vaccinului anti-covid, sunt împotriva măsurilor anti-covid și neagă existența pandemie. Însă premierul Italiei, Mario Draghi, a ținut să menționeze că acest permis va fi obligatoriu, nu o recomandare.

Italia înregistrează în fiecare zi câteva mii de noi cazuri. Joi, în Italia au fost înregistrate 5.057 de cazuri, un prag ce nu a mai fost atins din 21 mai. Partea bună este că în continuare numărul deceselor și al cazurilor grave este scăzut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.