Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

COVID-19 Daily – 13 iulie 2021: Franța anunță rezervări record pentru vaccinare; Malta este acuzată de discriminare; Olanda își cere scuze!

0 442

În ediția de astăzi a COVID-19 Daily, avem câteva informații interesante despre evoluția pandemiei la nivel european, dar și global.

  • Președintele francez a anunțat restricții sporite și un model extins de „pașaport” de vaccinare, care va intra în vigoare în august. El a spus că accesul în restaurante și cafenele, precum și în interiorul mall-urilor, se va face în baza certificatului de vaccinare sau a unui test negativ COVID-19. Macron a spus că vaccinurile nu sunt obligatorii, dar „permisul de sănătate” va fi extins „pentru a încuraja cât mai mulți dintre cetățeni să se vaccineze”. 

Record de rezervări pentru vaccinare, în Franța

  • Premierul Olandei și-a cerut scuze pentru reducerea prematură a restricțiilor COVID-19. Mark Rutte este în prezent prim-ministru interimar, dar se așteaptă să rămână în funcție.
  • UE este îngrijorată de planul Maltei de a interzice călătoriile celor nevaccinați, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand. „Avem îngrijorarea că aceste măsuri ar putea discrimina acele persoane care nu sunt complet vaccinate”, a spus el. Comisia a declarat că recunoaște dreptul Maltei de a-și proteja cetățenii, dar a solicitat guvernului țării să „explice” planul.

Scoția se mai gândește dacă aplică planul Angliei

  • În Marea Britanie, primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, va anunța dacă țara va aplica planul Angliei și va relaxa măsurile anti-covid începând cu 19 iulie. Oficialii scoțieni sperau să anunțe o mișcare similară din 9 august, dar această dată ar putea fi respinsă după o creștere accentuată a cazurilor din ultimele săptămâni.
  • Majoritatea țărilor din Europa au în vigoare reguli pentru purtarea măștii pe nas și gură în locurile publice. Însă guvernul britanic va experimenta o abordare aparte și va plasa responsabilitatea în rândul sectorului privat. În loc să impună măști sau să spună că nu mai sunt necesare, ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a declarat că operatorii de transport vor putea refuza pasagerii care nu poartă măști sau vor putea să-i lase în mijloacele de transport fără mască. Cer este că nu vor mai fi aplicate amenzi după 19 iulie. Un alt ministru, Stephen Barclay, a declarat că această mișcare se referă la „încrederea autorităților în publicul britanic”.
Leave A Reply

Your email address will not be published.