Un an de închisoare și amendă, atât a primit un bărbat care a dorit să călătorească din Bruxelles cu un test fals PCR!

0 1.087

Un tribunal din Bruxelles a condamnat un bărbat la un an de închisoare și la o amendă de 4.000 de euro pentru că a încercat să ia un avion cu un test PCR fals.

Pe 7 mai, un bărbat a ajuns la aeroportul din Bruxelles cu rezultatele unui test PCR care arăta rezultat negative pentru coronavirus. Când un ofițer a verificat la laboratorul care ar fi susținut testul, s-a dovedit că referințele erau false, iar bărbatul a mărturisit că a cumpărat certificatul falsificat cu 30 de euro.

Parchetul a propus o soluționare amiabilă de 750 de euro, dar bărbatul a refuzat. A fost trimis în judecată și condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și o amendă de 4.000 de euro.

Curtea a declarat în verdictul său că „ Persoana în cauză a manifestat o atitudine antisocială și periculoasă. De asemenea, pune în pericol sănătatea și siguranța colegilor săi”. În perioada 19 aprilie – 11 iunie 2021, 576 de persoane au fost surprinse folosind teste PCR false pe aeroport.

Pe viitor, mai bine faceți testul și scăpați mai ieftin. Pentru a evita falsificarea certificatelor, s-a adoptat la nivel european noul certificat digital COVID-19. Nu e de mirare faptul că unele documente sunt acceptate în format electronic, nu printate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.