Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Record de programări pentru vaccinare, în Franța! Emmanuel Macron a făcut declarația care i-a speriat pe francezi!

0 173

Sute de mii de oameni din Franța s-au grăbit să se programeze pentru vaccinarea împotriva coronavirusului după ce președintele a făcut declarația zilei. Acesta a avertizat că cei nevaccinați se vor confrunta cu restricții menite să limiteze răspândirea rapidă a variantei Delta.

Dezvăluind măsuri radicale de combatere a creșterii infecțiilor, Emmanuel Macron a declarat luni seara că vaccinarea nu va fi obligatorie pentru publicul larg, dar a subliniat că restricțiile se vor concentra asupra celor care nu sunt vaccinați. Președintele a mai declarat că lucrătorii din domeniul sănătății trebuie să fie vaccinați până pe 15 septembrie, altfel vor suporta consecințele.

Stanislas Niox-Chateau, care conduce Doctolib, unul dintre cele mai mari site-uri online din țară care sunt utilizate pentru programarea la vaccinare, a declarat pentru radioul RMC că există un număr record de programări după anunțul președintelui.

Aproximativ un milion de programări pentru vaccinare, în Franța

Au fost făcute aproximativ un milion de programări pentru vaccinare în doar câteva minute, ceea ce înseamnă că mii de vieți vor putea fi salvate”, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Veran, la BFM TV. Macron a declarat luni că va fi necesar un permis de sănătate pentru a participa la evenimente, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe și teatre. De asemenea, permisul de sănătate va fi necesar pentru a putea urca în trenuri sau avioane, din august, oferind un stimulent suplimentar pentru ca oamenii să se vaccineze pe măsură ce începe sezonul de vacanță de vară. Permisul de sănătate se va putea obține în urma vaccinării sau testării.

O încetinire a ratelor de vaccinare și o creștere bruscă a noilor infecții din cauza variantei Delta, acum dominantă, au forțat guvernul să își regândească strategia. „15 septembrie este o dată prea îndepărtată, așa că trebuie să reacționăm rapid. Numărul de noi cazuri înregistrate cu coronavirus se dublează la fiecare cinci zile. Ce dorim este să evităm un nou val pandemic și să obținem protecție pentru toată lumea. Această decizie nu e luată ușor.

După ce a scăzut de la mai mult de 42.000 de noi cazuri pe zi, înregistrate la jumătatea lunii aprilie, la mai puțin de 2.000 pe zi la sfârșitul lunii iunie, numărul mediu de noi infecții pe zi în Franța a crescut din nou, situându-se acum la aproape 4.000 pe zi. Ministrul finanțelor, Bruno Le Maire, a avertizat la radio Franceinfo că singurul obstacol în calea creșterii economice a Franței de 6%, în 2021, ar fi evoluția nefavorabilă a pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Delta.

Franța a vaccinat anti-Covid cu schemă completă, până la acest moment, 40% din populația eligibilă, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în țară. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.