blank

Malta interzice accesul tuturor călătorilor nevaccinați împotriva COVID-19

0 650

Ministrul Sănătății maltez a declarat că numai cei care dețin un certificat de vaccinare britanic sau european vor fi autorizați să intre în Malta, din 14 iulie. „De miercuri, 14 iulie, oricine vine în Malta trebuie să dețină un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, un certificat britanic sau un certificat al Uniunii Europene„, a declarat Chris Fearne.

Malta a declarat că va fi prima țară europeană care își va închide granițele pentru toți cei ce nu s-au vaccinat complet împotriva coronavirusului. Decizia a fost luată după o creștere a numărului de noi cazuri COVID-19.

Din 14 iulie, doar persoanele care dețin un certificat de vaccinare maltez, britanic sau european vor putea călători în Malta, sugerând că turiștii din Statele Unite și alte state terțe nu vor avea permisiunea de a intra.

Singura excepție vor fi copiii nevaccinați cu vârste cuprinse între 5-12 ani, care vor avea permisiunea de a intra în Malta cu un test negativ și sunt însoțiți de părinți complet vaccinați.

Spre deosebire de alte zone din Europa, creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Malta nu a fost pusă pe seama variantei Delta, despre care se crede că este mai contagioasă. Inspectorul de sănătate, Charmaine Gauci, a declarat vineri că doar șapte din cele 252 de cazuri active din țară au fost identificate ca fiind cu varianta Delta.

Malta a avut până acum 30.851 de cazuri cu noul coronavirus, înregistrând 420 de decese. Malta a fost apreciată și recunoscută ca o poveste de succes europeană pentru campania sa de vaccinare. 79% din populația adultă din Malta a fost complet vaccinată până în prezent.

În concluzie, dacă aveți în plan să călătoriți în Malta, trebuie să aveți schema completă de vaccinare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.