Coronavirus: Toate zborurile dintre România și Italia vor fi suspendate în perioada 9 martie – 5 aprilie 2020

2 2.233

Update 18.03: Zborurile Romania – Italia vor fi suspendate până pe 5 prilie 2020.

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela; ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache; ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anunțat suspendarea zborurilor din și spre Italia.

Oficialii au anunțat oprirea zborurilor din / spre Italia, pe toate aeroporturile din țară. Restricția se aplica în perioada 9 martie (ora 12:00) – 23 martie (ora 12:00). Wizz Air a anulat deja zborurile pe rutele spre nordul Italiei. Dar noile restricții se aplică tuturor rutelor.

Toate zborurile dintre România și Italia vor fi suspendate

Autoritățile din România explică situația și spun că cele 14 zile sunt în conformitate cu legea stabilită în Comisia Europeană. Autoritatea Aeronautică Civilă Română va emite un NOTAM prin care anunță această restricție de zbor. Direcția Aviației Civilă din Ministerul Transportului notifică Comisia Europeană cu privire la această hotărâre. Autoritatea Aeronautică Civilă Română notifică și EUROCONTROL.

În acest moment, sunt vizate zborurile operate din Roma, Torino, Bologna, Napoli, Pisa și Catania spre Suceava, Craiova, Cluj, Iași, Bacău, Timișoara, București.

Conform cifrelor prezentate în cadrul conferinței de presă, numărul zborurilor săptămânale între Italia și România a fost redus de la 186 la 72. Iar gradul de încărcare este sub 50%. Iar din 9 martie, toate zborurile vor fi suspendate.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români, care se vor îmbarca pe zboruri directe sau cu escală din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă”, a spus Marcel Vela.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini, care vin cu escală din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România.

Cetățenii români, care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre, vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela. Cetățenii străini, care vin din zonele ”roșii” cu epidemia COVID-19, pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.