Avioanele de vânătoare canadiene și americane au interceptat 2 aeronave rusești la nord de Alaska

0 445

Zilele trecute, avioanele de vânătoare canadiene și americane au interceptat 2 aeronave rusești la nord de Alaska. Evenimentul a avut loc la doar câteva zile după ce generalul Canadei ar fi spus că Rusia e cea mai mare amenințare pentru America de Nord.

Luni, aeronavele McDonnell Douglas CF-18 Hornet (Canada) și F-22 Raptor (Statele Unite) au fost ridicate de la sol pentru a intercepta două avioane rusești Tupolev Tu-142 Bear, care se apropiatu de coasta coasta Alaskai. În misiunea lor, avioanele canadiene și americane au fost sprijinite de KC-135 Stratotanker și E-3 Sentry AWACS.

2 aeronave rusesti la nord de Alaska

2 aeronave rusesti la nord de Alaska

Avioanele rusești Tu-142 au fost depistate de North American Aerospace Defense Command (NORAD). Acestea au rămas în spațiul aerian internațional, peste Marea Beaufort, la nord de Alaska, timp de 4 ore. S-au apropiat până la 92 de kilometri de Alaska, dar nu au intrat în spațiul aerian american sau canadian. Pe durata celor 4 ore, avioanele nord-americane au însoțit avioanele ”inamice”.

Tu-142 este o aeronavă de proveniență rusească. Poate avea rol de recunoaștere și antisubmarină. Este un avion derivată din bombardierul strategic Tu-95.

2 aeronave rusesti la nord de Alaska

North American Aerospace Defense Command (NORAD) desfășoară operațiuni în Artica, având ca rol apărarea Americii de Nord. North American Aerospace Defense Command este o organizație înființată de Statele Unite în cooperare cu statul canadian și reprezintă un sistem de control aerospațial și avertizare aerospațială pentru America de Nord.

Leave A Reply

Your email address will not be published.