Coronavirus: Lufthansa intenționează să reducă operațiunile cu 50%. Toate avioanele A380, la sol.

0 776

Epidemia cu noul Coronavirus se răspândește tot mai mult în Europa. În aceste circumstanțe excepționale și din cauza scăderii drastice a rezervărilor, Lufthansa Group a decis să reducă și mai mult capacitatea de transport.

Inițial, companiile aeriene din Lufthansa Group au anunțat o reducere cu 25% a operațiunilor, inclusiv anularea a 7100 de zboruri europene. Dar nu este exclus ca reducerea operațiunilor să fie de până la 50%. Lufthansa Group continuă să suspende zborurile spre China, Iran, Coreea de Sud, Italia.

Și, pentru prima dată de la apariția epidemiei cu noul Coronavirus, Lufthansa ia în calcul să rețină la sol și cele 14 aeronave Airbus A380 din flota sa. Inițial, Lufthansa a anunțat că va reține la sol 150 de avioane, 25 dintre ele fiind pentru zboruri lung-curier.

Lufthansa ia în calcul să rețină la sol toate avioanele A380

Aceste măsuri sunt luate pentru a reduce pierderile financiare. Totodată, Lufthansa Group a blocat toate proiectele de dezvoltare, a blocat angajările, plus alte măsuri economice luate pentru a proteja rezervele de lichidități. Angajații Lufthasa Group vor fi trimiși în concedii fără plată sau în concediile de drept.

Încă nu au fost făcute estimări cu privire la starea financiară. Lufthansa Group va publica câteva cifre esențiale pe 19 martie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.