blank

Air New Zealand a vandut slotul de la Londra Heathrow. Vezi suma obținută!

0 947

În octombrie 2020, Air New Zealand va stopa zborurile pe ruta Los Angeles – Londra Heathrow. În acelați timp, transportatorul național din Noua Zeelanda va deschide ruta Auckland – New York (Newark).

Pentru că se va retrage de la Aeroportul Londra Heathrow, Air New Zealand a vândut slotul deținut pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

Air New Zealand a vandut slotul de la Londra Heathrow

Conform informațiilor existente în presa australiană, Air New Zealand a vândut slotul de la Londra Heathrow pentru suma de 27 de milioane de dolari. Tranzacția a fost încheiată la finalul lunii ianuarie 2020. Suma obținută este mai mare față de estimarea 13-26 milioane de dolari. Dar cu mult sub suma plătită de Oman Air către Air France – KLM, în 2016, în valoare de 75 de milioane de dolari. Slotul vândut de Air New Zealand este pentru orelele 11:00 (sosire) și 15:00 (plecare).

Aeroportul Internațional Londra – Heathrow este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume. Anual, principalul aeroport din capitala Angliei este tranzitat de peste 80 de milioane de pasageri. În 2019, traficul înregistrat la Heathrow a fost de 80 884 000 de pasageri. Și pentru că a ajuns aproape de capacitatea maximă, companiile aeriene deținătoare de sloturi le pot comercializa. Indiferent de prețul plătit, cu siguranță este o afacere profitabilă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.