Coronavirus: Lufthansa Group va reține la sol 150 de avioane

0 1.705

Epidemia de Coronavirus este departe de a fi rezolvată. Focarul din China s-a extins în Coreea de Sud, Iran și Italia. Din nefericire, virusul a ajuns în peste 50 de țări din întreaga lume. Epidemia de Coronavirus lovește și în turism, în special în companiile aeriene. Mii de zboruri au fost anulate la nivel global, milioane de turiști afectați și mai multe companii aeriene sunt în pragul colapsului.Toate acestea pentru că oamenii refuză să mai călătorească, dar și pentru că există unele restricții de călătorie pe anumite regiuni. În aceste circumstanțe, companiile aeriene vor anula tot mai multe zboruri pentru că nu pot zbura cu avioanele goale.

Lufthansa Group va reține la sol 150 de avioane

Lufthansa Group va reține la sol 150 de avioane. 25 dintre acestea sunt dedicate zborurilor lung-curier, în timp ce 125 de avioane sunt dedicate zborurilor scurte și medii. Totodată, va bloca angajările și va trimite în concediu fără plată sute de angajați.

Lufthansa Group cuprinde companiile aeriene Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Eurowings, Brussels Airlines și împreună au aproximativ 750 de avioane, una dintre cele mai mari flote din lume. Traficul aerian de pasageri Lufthansa Group va fi diminuat cu 25% pe rutele europene, în special din / spre Italia. Dar au fost anulate și zborurile spre Iran, China și spre alte destinații afectate de Coronavirus.

Conform IATA, pierderile vor fi foarte mari pentru industria aeronautică. Conform estimărilor făcute în februarie, companiile aeriene vor pierde până la 30 de miliarde de dolari la nivel global. Și traficul aerian global a scăzut cu 4.3% în februarie 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.