Coronavirus: American Airlines va opera zboruri cargo

0 1.420

American Airlines trece prin momente grele, așa cum trece toată industria aeronautică la nivel global. Pandemia de COVID-19 a reușit să pună la pămând, la propriu și la figurat, mii de avioane și a dus la anularea a sute de mii de zboruri.În lupta cu inamicul nevăzut, guvernele lumii au luat decizii unice în epoca modernă. Au închis granițele, au închis baruri, cluburiș și restaurante. Au închis cinematografe, teatre, mall-uri și centrel comerciale. În acest moment, omenirea se conduce după deviza ”#staiacasa”.

American Airlines va opera zboruri cargo

În aceste condiții, American Airlines a fost nevoită să reducă cu 75% zborurile internaționale, iar frecvențele pe zborurile interne au fost reduse foarte mult, din lipsă de pasageri.

Au fost redus numărul zborurilor de pasageri, dar a crescut foarte mult zborurile de marfă. Acum țările aflate în dificultate au nevoie de aprovizionare rapidă, de echipamente și aparatură medicală, au nevoie de provizii, de materie primă. Marfa trebuie să circule aerian, terestru și naval.

Pentru a acoperi o parte din cerea din piață, American Airlines a decis să reia operarea zborurilor de marfă (doar cu marfă) cu avioanele de pasageri. De menționat faptul că acest lucru nu a mai fost făcut de Amercain Airlines din 1984, când a fost retras ultimul Boeing 747 CARGO din flotă.

Primul zbor planificat a decolat pe 20 martie 2020, de la Aeroportul Internațional Dallas Fort Worth (DFW). Acesta e operat cu un Boeing 777-300ER, care va ateriza în dimineața zilei de 21 martie 2020 la Frankfurt (FRA). Va face 2 călătorii dus-întors DFW-FRA pe parcursul a patru zile.

Cele 4 zboruri vor transporta echipamente medicale, echipamente pentru telecomunicații, colete, comenzile plasate online, electronice & electrocasnice și corespondența pentru militarii americani aflați în Europa. Un Boeing 777-300ER are 14 poziții pentru paleții de marfă și poate transporta până la 45.4 tone de marfă. Iar cele 4 zboruri vor fi pline.

American Airlines va continua să transporte marfă și pe aeronavele mici, care operează zboruri interne și regionale. În această săptămână, Amereican Airlines a transportat prima sa livrare de kituri pentru testarea de COVID-19, pe ruta Aeroportul Raleigh-Durham – Aeroportul Chicago O’Hare.

Menționez că American Airlines are una dintre cele mai mari flote de avioane din lume. Acestea sunt dedicate transportului de pasageri. Cel mai mare transportaror aerian din SUA nu mai are avioane dedicate și echipate doar pentru cargo. Așa că se adapteaza cerințelor din piața. Zborurile de marfă sunt esențiale în lupta cu noul coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.