Coronavirus: Alitalia a suspendat toate zborurile pe Aeroportul Milano Malpensa

0 302

Începând de astăzi, 9 martie 2020, Alitalia suspendă toate zborurile pe Aeroportul Internațional Milano Malpensa. Pe lângă această decizie, menționez că Alitalia va diminua mult programul operațional și de la alte aeroporturi din nordul Italiei. De la Aeroportul Milano Malpensa, Alitalia va apera doar câteva zboruri interne.

Această decizie vine după ce guvernul italian a închis regiunea Lombardia, care include și Milano, din cauza focarului Coronavirus. În contextul actual, tot mai mulți specialiști se întreabă dacă Alitalia va reuși să facă față actualei crize. Vă reamintim că Alitalia se luptă de ceva timp să supraviețuiască, ocazional avânt sprijinul guvernului italian. Comisia Europeană anchetează împrumutul de 400 milioane EURO oferit de Italia către Alitalia.

Alitalia a suspendat zborurile spre Milano Malpensa

Revenind la situația din Milano, multe companii aeriene au redus sau au suspendat zborurile spre destinațiile din nordul Italiei. Printre acestea menționăm: Milano, Veneția, Treviso, Bologna, Florența, Torino. În perioada 9 martie – 23 martie, au fost suspendate toate zborurile pe rutele Italia – România. Unele guverne au introdus restricții de călătorie pentru țările afectate de epidemia cu noul Coronavirus, precum Italia.

Transportatorii, care și-au suspendat complet serviciile din Milano, sunt: American Airlines, Delta, SAS Scandinavian, Turkish Airlines și Singapore Airlines. Și lista devine tot mai mare.

Noul Coronavirus (COVID-19) va lăsa răni adânci în economiile multor companii aeriene. Aviația civilă se confruntă cu o scădere dramatică a vânzărilor la biletele de avion, chiar și în zonele neafectate de noul virus. Lufthansa Group ia în calcul să reducă până la 50% programul operațional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.