Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) solicită guvernelor ca toate restricțiile de călătorie să fie bazate pe dovezi științifice

0 269

După demersurile făcute de IATA, prin care arată că restricțiile de călătorie nu influențează ratele de infectare și solicită guvernelor să anuleze restricțiile de călătorie, a venit și rândul Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) să tragă un semnal de alarmă!

Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) solicită guvernelor ca toate măsurile și restricțiile de călătorie să fie bazate pe dovezi științifice, pe studii de specialitate. Răspândirea variantei Omicron pentru COVID-19 a determinat autoritățile din țările europene să reimpună restricții de călătorie în efortul de a menține sub control situația epidemiologică și de a preveni o nouă creștere a numărului de infecții.

Însă tot mai multe organizații internaționale trag un semnal de alarmă și spun că aceste reacții ale guvernelor sunt nefondate, iar măsurile sunt impuse fără justificare.

Chiar dacă astfel de măsuri preventive au fost impuse ca răspuns la recenta creștere a numărului de infecții, astfel de măsuri nu au fost aprobate de unele organizații internaționale. Acestea fac apel către guvernele lumii să țină granițele deschise pentru a opri colapsul economic. Multe sectoare economice, inclusiv aviația și turismul, au fost profund afectată de aceste restricții impuse în pandemie.

Acestor demersuri întreprinse de IATA și ACI se alătură și Organizația Mondială a Sănătății care a cerut guvernelor să găsească soluții alternative pentru a face față situației epideniologice și să nu mai impună interdicții de călătorie și alte restricții.

ACI sprijină apelul altor organizații, cum ar fi Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO), Consiliul Mondial pentru Turism și Călătorii (WTTC), precum și Organizația Mondială a Turismului ONU (UNWTO), pentru ca astfel de măsuri de călătorie să fie aplicate în baza unor studii și să fie unitare în toate țările.

În acest sens, directorul general al ACI World, Luis Felipe de Oliveira, a subliniat că interdicțiile de călătorie și închiderea frontierelor nu reprezintă o soluție eficientă și corectă. Ar trebui ca populația să fie protejată corect, pe baza raportelor de risc, dar și din punct de vedere economic și social.

Leave A Reply

Your email address will not be published.