IATA solicită guvernelor să anuleze restricțiile de călătorie

0 1.813

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a îndemnat guvernele să anuleze interdicțiile de călătorie care au fost impuse din cauza variantei Omicron a coronavirusului.

De când varianta Omicron a început să se răspândească în alte țări, guvernele și-au reimpus măsurile preventive, cum ar fi interdicțiile de călătoriei, pentru a opri răspândirea tulpinei Omicron. Cu toate acestea, astfel de măsuri sunt criticate de multe organizații și autorități pentru că nu influențează ratele de transmitere și infectare.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor să găsească căi alternative în lupta lor împotriva coronavirusului și a noilor sale tulpini, în loc să impună interdicții și alte restricții de călătorie.

„Interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internațională și reprezintă o povară grea asupra societății. În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând țările să raporteze și să partajeze date epidemiologice și de secvențiere”, se arată în declarația publicată de Organizația Mondială a Sănătății.

În plus, OMS a subliniat că toate țările ar trebui să se asigure că măsurile sunt actualizate, ținând cont de situația epidemiologică din alte teritorii. IATA a cerut guvernelor mondiale să urmeze apelul OMS și să anuleze interdicțiile de călătorie.

„După aproape doi ani cu noul coronavirus, știm multe despre virus și incapacitatea restricțiilor de călătorie de a controla răspândirea. Dar descoperirea variantei Omicron a indus amnezie instantanee asupra guvernelor care au implementat restricții pe genunchi, încălcând complet sfaturile OMS”, a subliniat directorul general al IATA, Willie Walsh.

Asociația a cerut guvernelor să reconsidere toate măsurile impuse pentru a opri răspândirea în continuare a virusului. IATA a subliniat că este inacceptabil și deciziile grăbite au provocat teamă și incertitudine în rândul călătorilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.