Austria redeschide granițele pentru turiști. La intrare în Austria se aplică regula 3G, însă pe plan local se aplică regula 2G!

1 2.944

Din 12 decembrie, lockdownul din Austria se încheie. Rata de infectare a scăzut și Austria se ve redeschide etapizat la nivel regional. Călătoriile în Austria în scopuri turistice vor fi din nou posibile pentru persoanele vaccinate și recuperate în urma bolii cu COVID-19.


Începând de astăzi, 12 decembrie, măsura lockdown va fi ridicată în regiunile Tirol, Vorarlberg, Burgenland. Din 17 decembrie, restricțiile de lockown vor fi ridicate în regiunile Salzburg, Stiria, Carintia, Austria Inferioară, iar din 20 decembrie va fi eliminat lockdown și în Viena. Asta înseamnă că unitățile de cazare, restaurantele, cafenelele și locurile de distracție vor putea primi turiști în funcție de datele menționate mai sus.

Este în plan ca restricțiile să fie eliminate și în Austria Superioară, din 17 decembrie, dar încă nu e nimic sigur 100%.

După eliminarea restricțiilor de lockdown, în Austria va fi aplicată regula 2G (vaccinat, recuperat), precum și cerințele pentru masca FFP2.

Pentru siguranța localnicilor și vizitatorilor, se vor respecta următoarele măsuri restrictive:

  • Pentru hoteluri, restaurante, baruri, cluburi de noapte, centre de agrement, săli de sport, instituții culturale (cinema, teatre etc.), piețe de Crăciun, teleschi/telecabine și servicii de îngrijire (cum ar fi coafor) va fi nevoie de dovada vaccinării/recuperării complete. Copiii sub 12 ani sunt scutiți.
  • Testele COVID (PCR și antigen) NU SUNT VALIDE ca „teste de intrare”.
  • Măștile FFP2 sunt obligatorii în toate zonele publice și spațiile închise. În restaurante/cafenele/hanuri, trebuie să porți mască FFP2 când nu ești așezat la masă. În toate tipurile de cazare, măștile FFP2 sunt obligatorii în spațiile publice închise.
  • Restaurantele/cafenelele/hanurile trebuie să se închidă la ora 23:00. Barurile și cluburile rămân închise pentru moment.
  • Vaccinarea în 2 doze este valabilă 270 de zile după a doua doză. După aceea, este necesară doza booster.

Atenție: Vaccinarea cu o doză de la Johnson & Johnson este valabilă doar până la 3 ianuarie 2022. După această dată este nevoie de doza booster pentru dovada vaccinării complete.

Să rețineți că în timpul șederii dumneavoastră în Austria se aplică reguli mai stricte decât pentru intrarea în țară. În Austria, se aplică regula 2G („vaccinat, recuperat”). Este în vigoare în multe zone. Accesul la cazare, restaurante/baruri, telecabine și instituții culturale, printre altele, este posibil doar cu dovada vaccinării complete/infecției anterioare.

Pentru a intra în Austria, se aplică regula 3G (testat, vaccinat, recuperat), iar călătorii trebuie să prezinte unul dintre aceste documente:

  • Testul PCR – La intrare în Austria, trebuie să prezentați un test PCR nu mai vechi de 72 de ore, care trebuie să fie eliberat de o autoritate medicală. Aceasta include copiii de la vârsta de 12 ani. Testele antigen nu mai sunt valabile pentru intrarea în Austria. ATENȚIE!!! Testul PCR nu este acceptat dacă doriți să intrați în zonele publice: cazare, restaurante, baruri, cluburi de noapte, centre de agrement, săli de sport, instituții culturale (cinema, teatre etc.), pentru a folosi telecabine/teleschi și pentru servicii legate de igienă (cum ar fi frizeriile).
  • Certificat de vaccin – Certificatul de vaccin este valabil 270 de zile de la a doua doză pentru vaccinurile cu două doze. Dacă ați primit o a treia doză de vaccinare/suplimentară/de rapel, aceasta este valabilă 270 de zile de la a treia vaccinare. Pentru vaccinurile care necesită o singură doză, acesta este valabil din a 22-a zi timp de 270 de zile de la data vaccinării. Trebuie să existe cel puțin 120 de zile între al doilea și al treilea vaccin booster și cel puțin 14 zile între prima și a doua doză.
  • Dovada infecției anterioare – Puteți intra în Austria în baza certificatului obținut în urma infectării, timp de 180 de zile după o infecție cu SARS-CoV-2. Ca dovadă sunt considerate valabile: certificat de recuperare, o confirmare medicală (un test PCR) sau o notificare despre obligația de carantină. Dovada anticorpilor neutralizanți nu mai este valabilă pentru intrarea în Austria.

În acest moment, România se află pe lista țărilor sigure, fără cerința carantinei.

Dovada unui test PCR, a unei vaccinări sau a unei infecții anterioare se poate face printr-un certificat medical, un rezultat oficial al unui test, un certificat digital de vaccinare/carte de vaccinare/green pass (inclusiv un pdf dintr-un pașaport electronic de vaccin, fie pe telefon, fie ca copie hârtie). Actele trebuie să fie în limba engleză sau germană.

Dacă nu puteți prezenta niciunul dintre aceste documente, vi se cere să faceți un test PCR în termen de 24 de ore de la intrarea în Austria. Vă rugăm să rețineți că VA trebui să prezentați dovada vaccinării complete/infecției anterioare atunci când vă cazați la hotel. Cu toate acestea, în acest caz, va trebui să vă înregistrați digital înainte de a călători pentru a obține autorizația înainte de călătorie și trebuie să prezentați dovada acesteia la frontieră (fie digital, fie pe hârtie).

Formularul poate fi completat pentru o singură persoană, pentru o singură intrare și cel mai devreme cu 72 ore înainte de intrare. La graniță, toți cetățenii sunt obligați să prezinte PTC-ul (fie digital, fie pe suport de hârtie). Exista și excepții pentru diferite motive și situații imposibil de prezis anterior.

Leave A Reply

Your email address will not be published.