IATA se revoltă: restricțiile de călătorie nu influențează ratele de infectare!

4 1.066

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a susținut că restricțiile de călătorie nu afectează ratele de infectare cu COVID-19. Guvernele țărilor ar trebui să găsească alte soluții pentru a reduce riscul de infecții.

În plus, IATA a subliniat că decizia guvernelor de a interzice călătoriile din țările din Africa de Sud sau de a impune restricții de călătorie, în general, nu are un impact semnificativ asupra acestei probleme. Un studiu arată că în decembrie 2020 – ianuarie 2021, când majoritatea țărilor impuneau cerințe de carantină pentru sosirile din regiuni cu risc ridicat, rata de infectare nu a scăzut, ci și-a urmat cursul firesc.

Lumea a fost martora unora dintre cele mai semnificative creșteri ale infecțiilor, cu peste cinci milioane de cazuri pozitive înregistrate.

IATA a subliniat că restricțiile de călătorie au marcat o schimbare drastică în societăți și economii, cu o capacitate și venituri reduse la jumătate și împiedicând familiile și oamenii să fie împreună.

Paradoxul face ca în aprilie – mai 2021, în perioada în care se aplicate reguli stricte de călătorie, ratele de infectare erau cele mai mari din istoria pandemiei.

„Am văzut că atunci când se menționează o variantă, atunci toată lumea închide granițele și restricționează călătoriile. Este cu adevărat important să rămânem deschiși și concentrați pe problemă, nu pe pedepsirea țărilor care au raportat și au făcut descoperiri științifice remarcabile cu privire la noi tulpine și pentru că suntem deschiși și transparenți cu privire la ceea ce găsesc”, Mike Ryan, directorul executiv al World Health.

Leave A Reply

Your email address will not be published.