fbpx Conditiile de calatorie in Finlanda: test gratuit de COVID-19 in aeroport si carantina de 10 zile.

Conditiile de calatorie in Finlanda: test gratuit de COVID-19 in aeroport si carantina de 10 zile.

0 369
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL (valabile pentru perioada 7 ianuarie 2021 – 9 februarie 2021): 

Restricțiile de intrare în Finlanda au fost parțial ridicate, modificate și extinse în conformitate cu decizia Guvernului, pe baza valorilor limită stabilite de autoritățile medicale și au fost prelungite până la data de 9 februarie 2021. Guvernul va revizui deciziile privind restricțiile odată la două săptămâni și va adopta noi decizii dacă este necesar.

Conditiile de calatorie in Finlanda

În conformitate cu decizia Institutului finlandez de Sănătate Publică (THL), România a fost încadrată în grupul „statelor roșii”, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 25 la 100.000 de locuitori. Astfel, pasagerilor care sosesc din aceste „state roșii” le sunt recomandate testarea la intrarea în Finlanda și, respectiv, carantina voluntară timp de 10 zile, la adresa de domiciliu sau reședință. Pasagerilor cu simptome vizibile le va fi impusă carantina timp de 14 zile.

Începând cu luna octombrie, autoritățile finlandeze recomandă ferm cetățenilor care călătoresc în Finlanda din state cu o rată a cazurilor confirmate de COVID-19 de peste 25 la 100.000 de locuitori, printre care și România, să efectueze gratuit un prim test pentru COVID-19, la sosirea pe aeroport.

Începând cu data de 12 octombrie, perioada de autoizolare recomandată ferm cetățenilor străini care sosesc din state cu o rată de infectare de peste 25 la 100.000 de locuitori, printre care și România, a fost redusă de la 14 la 10 zile. Autoizolarea voluntară recomandată ferm de autorități poate fi întreruptă după două teste negative, al doilea efectuat la cel puțin 72 de ore după intrarea în țară.

Cetățenii străinii care petrec mai puțin de 72 de ore în Finlanda nu trebuie să intre în autoizolare sau să efectueze al doilea test.

În perioada de autoizolare voluntară nu sunt permise deplasarea între locul de muncă și locul de reședință și nici frecventarea școlii. Guvernul finlandez are în vedere instituirea de sancțiuni pecuniare sau chiar privative de libertate pentru persoanele care nu respectă recomandarea de izolare la domiciliu la întoarcerea în Finlanda din statele cu risc ridicat de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

Pasagerii care sosesc în Finlanda sunt informați cu privire la ghidurile finlandeze de igienă și de distanțare socială, recomandarea de a evita contactul fizic cu grupurile de risc timp de 10 zile, precum și tratamentul în caz de necesitate și instrucțiunile privind instalarea unei aplicații mobile.

Persoana care pleacă în călătorie trebuie să se informeze cu privire la reglementările de intrare și carantină din statul de destinație și să țină seama de recomandările de carantină privind întoarcerea în Finlanda. Este necesară încheierea unei asigurări personale de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.