Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Lockdown parțial în Austria: se interzice deplasarea pe timpul nopții! Nu sunt încurajate călătoriile turistice!

0 4.173

Țările europene se pregătesc de Valul 3 al pandemiei cu noul coronavirus. Cu toate că avem vești bune de la producătorii de vaccinuri, iar unele țări precum Statele Unite, Marea Britanie sau Israel au început procesul de vaccinare, pandemia de COVID-19 continuă să facă victime la nivel global. Vor mai trece câteva luni până când vom avea speranța că pandemia se apropie de final.

În acest context pandemic, Austria a adoptat noi măsuri cu privire la condițiile de intrare și tranzit, dar și pe plan intern. Acestea vor fi aplicate până la 10 ianuarie 2021 inclusiv.

Lockdown parțial în Austria

În cazul deplasării în spațiul public, trebuie respectate următoarele măsuri:

  • În spațiile publice exterioare si în spațiile închise trebuie menținută o distanță de cel puțin un metru față de persoanele care nu locuiesc în aceeași gospodărie.
  • Purtarea măștii de protectie va fi obligatorie în locuri intens frecventate (ex. străzi/centre comerciale etc.) Obligativitatea purtării măstii de protectie va fi impusă și la locul de muncă, peste tot unde condițiile de spațiu nu permit respectarea distantării (birouri).
  • Interzicerea părăsirii domiciliului intre orele 20:00 si 06:00 se extinde pana in ianuarie 2021. Exceptii: pentru a merge la muncă (în cazul în care nu este posibilă „telemunca”), pentru nevoi personale stringente, în caz de pericol iminent, pentru a acorda asistență altor persoane sau pentru refacere fizică sau psihică, rezolvarea unor chestiuni administrative și juridice care nu suferă amânare, participare la scrutin electoral și perioada sarbătorilor de iarna. În zilele de 24, 25 decembrie, respectiv 31 decembrie 2020, restricția de ieșire va fi ridicată.
  • Un număr de maxim zece persoane se pot întâlni cu ocazia sărbătorilor legale de Crăciun, din 24/25 decembrie, fără a se impune restricții la numărul gospodăriilor din care fac parte aceste persoane.
  • În data de 31 decembrie/Revelion nu se aplică interdicții de iesire nocturnă, se vor permite însă întâlniri private între max. 6 adulti si 6 copii din max. 2 gospodării.
  • Restrângerea contactelor la o singură persoană din afara gospodăriei, atât în spațiile private, cât și în cele publice. În afara locuințelor, poliția poate controla alte spații private: anexe, garaje, curți etc.
  • Industria de catering, restaurantele, hotelurile rămân în continuare închise până pe 7 ianuarie 2021. Sunt posibile serviciile de livrare, inclusiv pe timpul nopții.

Schiatul va fi permis începând cu 24 decembrie 2020

  • Toate sporturile de contact rămân în continuare interzise, facilitățile sportive de interior sunt închise sportivilor amatori. Schiatul va fi permis începând cu 24 decembrie 2020 (ca activitate recreativă/sportivă sau în contextul unei activități „de o zi”), dar nu sub formă de vacanță de schi. Nu vor putea fi organizate petreceri pe pârtii, atât pentru austrieci, cât și pentru străinii care se vor afla în Austria la sfârșitul acestui an. Telecabinele vor funcționa cu respectarea unor măsuri stricte de igienă și distanțare.
  • Rămân închise locurile de petrecere a timpului liber, cu excepția parcurilor și bisericilor.
  • Se redeschid unitățile comerciale. Nerespectarea măsurilor va fi sancționată cu amendă de autoritățile competente.

Din păcate, majoritatea țărilor europene descurajează călătoriile în scop turistic, iar Austria nu face excepție. Asta se vede din măsurile adoptate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Să sperăm că 2021 va fi mai bun, mai liniștit și cu mai multă libertate de mișcare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.