Companiile aeriene din Europa au anulat mii de zboruri în ianuarie și februarie 2022

1 2.000

Din cauza noilor restricții de călătorie impuse pentru a limita răspândirea noilor variante de COVID-19, companiile aeriene europene au fost nevoite să anuleze mii de zboruri în ianuarie și februarie 2022. Noua variantă COVID-19, recunoscută și sub denumirea de Omicron, a dus la scăderea numărului de rezervări pentru acest debut de an.

Mii de zboruri au fost deja anulate în 2022

După un 2021 promițător, timp în care companiile aeriene au reluat zborurile pe sute de rute, iată că urmează o perioadă mai puțin favorabilă. Companiile aeriene din Lufthansa Group și Air France – KLM, dar și operatorii low-cost RYANAIR, Wizz Air, Blue Air, easyJet, Vueling au anunțat ajustări ale programului operațional.

Lufthansa Group anulează 33000 zboruri

Conform unui anunț făcut de CEO-ul Lufthansa Group, Carsten Spohr, companiile aeriene Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings au fost nevoite să anuleze 33000 de zboruri, reprezentând 10% din programul operațional din această perioadă.

Totodată, companiile din Lufthansa Group au pierdut pasageri pe piețele din Germania, Elveția, Austria și Belgia, aceste țări fiind cele mai afectate de pandemie. De asemenea, companiile Lufthansa Group au fost obligate să opereze 18000 de zboruri suplimentare și inutile doar pentru a păstra sloturile de decolare și aterizare. Compania Brussels Airlines a raportat că a fost forțată să opereze aproximativ 3000 de zboruri inutile din cauza problemei sloturilor.

RYANAIR anulează 33% dintre zborurile programate în ianuarie 2022

Așa cum menționam mai sus, în situația Lufthansa Group sunt și alte companii din Europa. RYANAIR, unul dintre cei mai mari transportatori low-cost de pe bătrânul continent, a anunțat că și-a redus programul operațional cu 33%, evident din aceleași motive. În concluzie, RYANAIR a redus capacitatea de transport pentru ianuarie 2022 de la 10 milioane la 6-7 milioane de pasageri. Pentru lunile februarie și martie vor fi făcute ajustări operaționale în viitorul apropiat. Sunt afectate inclusiv zborurile RYANAIR programate din / spre România.

Wizz Air și Blue Air anulează zboruri din / spre România

Wizz Air, la rândul ei, a anunțat anulări de zboruri și reduceri de rute. Wizz Air anulează mii de zboruri în 2022 și suspendă peste 100 de rute din Europa. Sunt afectate operațiunile din / Spre România, din / spre Italia, dar și spre alte țări europene. Alte aeroporturi afectate de reducerea rutelor și anularea zborurilor Wizz Air: Varșovia; Gdansk; Dortmund; Sofia; Oslo; Koln; Madrid, Faro și multe altele.

Inclusiv Blue Air anulează sute de zboruri în perioada ianuarie și februarie 2022. Cele mai multe rute afectate sunt operate de la baza din București, urmate de cele din Bacău, Cluj și Iași.

Multe alte companii aeriene au făcut ajustări în programul operațional și au redus frecvențele pe anumite rute mai puțin căutate în această perioadă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.