Wizz Air anulează mii de zboruri în 2022 și suspendă peste 100 de rute din Europa

2 9.392

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, ajustează programul operațional de iarnă, dar și pentru 2022, renunțând la peste 100 de rute. Cele mai multe rute suspendate sunt din / spre Italia, Spania, Germania și chiar din România. Să nu uităm că pandemia limitează deplasările. Majoritatea tărilor europene au impus reguli mai stricte cu privire la călătoriile internaționale.


Rutele ce leagă Europa de Vest de Orientul Mijlociu, Turcia și Africa de Nord reprezintă aproape jumătate din numărul rutelor suspendate. Conform unor analize de trafic, cele mai multe rute Wizz Air sunt suspendate de la Aeroportul Internațional Viena, 12 la număr.

Wizz Air renunță la patru rute de la baza din București

Alte aeroporturi afectate de această ajustare operaționale sunt: Larnaca din Cipru (8 rute suspendate), Varșovia (7 rute suspendate ), Napoli (6 rute suspendate), Gdansk, Milano Malpensa și Eindhoven (fiecare cu câte 5 rute suspendate), Dortmund și Sofia (fiecare cu câte 4 rute suspendate).

Ajustări ale programului operațional au fost făcute și de la bazele din România. Wizz Air va renunțat la zboruri pe 4 rute cu plecare din București; dar și la rute din Bacău, Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Constanța.

Totodată, alte zeci de rute vor suferi modificări de frecvență sau suspendări temporare în sezonul de iarnă 2021-2022. Să nu uităm că Wizz Air are o rețea vastă de mii de zboruri din aproximativ 50 de baze pe sute de rute.

Wizz Air este o companie dinamică, ce a continuat să zboare în pandemie și a căutat să profite de pe urma fiecărei rute. Însă cum totul se reduce la bani și profit, are puterea de a lansa și suspenda rute în funcție de cerere și ofertă. În timp ce renunța la unele rute, altele sunt deja programate să debuteze în 2022. Vă reamintim că Wizz Air va relua zborurile pe cinci rute din Craiova și Cluj-Napoca, în 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.