Lufthansa Group ar putea cumpăra până la 40% din ITA Airways

0 142

Grupul Lufthansa se află în negocieri cu ITA Airways pentru a prelua o participație de 15% până la 40% din capitalul noii companii aeriene italiene, potrivit ziarului italian Il Messaggero.

Prin această achiziție, Lufthansa Group intenționează să integreze ITA Airways în operațiunile grupului, împreună cu Austrian Airlines, Brussels Airlines și SWISS. Dacă acordul va fi confirmat, Lufthansa Group intenționează să dezvolte sinergii precum întreținerea, achiziția de avioane, precum și transformarea aeroportului Roma Fiumicino într-un hub cu adevărat internațional.

Vă reamintim că, în trecut, Lufthansa Group a avut intenția de a cumpăra Alitalia, dar tranzacția nu s-a mai încheiat pentru că vechiul transportator aerian italian era înglobat în datorii. Poate de data aceasta, autoritățile din Italia vor reuși să privatizeze compania ITA Airways.

Lufthansa Group dorește să cumpere ITA Airways pentru a împiedica grupul Air France – KLM, alături de Delta Air Lines, să domine piața din Italia printr-o alianță cu ITA Airways. În plus, Italia este a doua cea mai mare piață internațională pentru Lufthansa.

Noua companie aeriană ITA Airways a început activitatea pe 15 octombrie 2021, la o zi după ce Alitalia și-a încetat activitatea. Noua companie aeriană italiană a preluat o parte din activele defunctei Alitalia, și-a ajustat rețeaua operațională ca să fie profitabilă și a preluat o parte din personalul vechei companii aeriene din Italia.

Pentru a moderniza flota, ITA Airways a plasat o comandă fermă pentru 28 de avioane Airbus. Legat de partea comercială, ITA Airways a intrat în Skyteam și a încheiat acorduri cu mai multe companii aeriene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.