Comisia Europeană vrea să pună la punct un protocol unic de testare COVID pentru cei ce călătoresc cu avionul în UE

0 1.863

Comisia Europeană a adoptat noi recomandari pentru statele membre UE cu privire la testările de COVID-19. Propune o procedură uniformă de testare pentru cei ce călătoresc într-un stat membru și un formular unificat de localizarea pasagerilor.

Astfel, autoritățile ar fi mai relaxate, iar oamenii și-ar putea relua călătoriile în străinătate, a declarat Adina Vălean pentru digi24.

„În întreg sectorul de transporturi, dar în special în cel legat de aviație, pierderile sunt enorme. Am pus la dispoziție măsuri de natură economică pentru ca statele membre să ajute în această perioadă aeroporturile și companiile aeriene. Cu toate astea, cifrele sunt dramatice, sunt cu 70 la sută zboruri mai puține decât anul trecut la aceeași dată. Asta ar putea duce la închiderea aerorpoturilor, gărilor care nu se mai pot susține din punct de vedere economic. De aceea am recomandat azi statelor membre să asigure minima conectivitate la nivel european, să le ajute aeroporturile pentru a menține deschise rutele. Este nevoie, pentru cei care trebuie să călătorească și în condiții de criză”, a spus Vălean la Digi24.

În contextul actual, când majoritatea țărilor au adoptat măsuri restrictive și fiecare a impus diferențiat restricțiile de călătorie, oamenii sunt nevoiți să-și anuleze călătoriile. Și NU din cauza fricii de COVID-19, ci din cauza incertitudinii. Plus că mulți nu vor să stea în izolare / carantină.

IATA a organizat un sondaj, iar rezultatele au fost următoarele:

  • 83% dintre pasageri nu vor zbura dacă vor trebui să stea în carantină la destinație;
  • 88% dintre respondenți spun că sunt dispuși să fie testați pentru SARS-COV-2, încurajând astfel călătoria;
  • 65% declară că nu este necesară carantina dacă o persoană prezintă test negativ pentru COVID-19;
  • aproximativ 39% consideră că guvernul ar trebui să plătească testările
  • 25% consideră că testele sunt în responsabilitatea călătorilor.
  • IATA solicită guvernelor să sprijine financiar revitalizarea aviației globale

IATA solicită guvernelor să sprijine financiar revitalizarea aviației globale și să caute soluții comune pentru a încuraja călătoriile. IATA și companiile aeriene solicită testarea de COVID-19 înainte de zbor a tuturor pasagerilor.

În acest context, Comisia Europeană pentru Transporturi ar trebui să calce accelerația până nu e prea târziu. Fie că vrem sau nu, oamenii trebuie să călătorească liberi și în siguranță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.