Un zbor special Lufthansa va inaugura noul aeroport din Berlin (BER)

0 514

Inaugurarea oficială a Aeroportului Berlin Brandenburg (BER) va avea loc pe 31 octombrie 2020, odată cu aterizarea în paralel a aeronavelor Lufthansa și EasyJet. Cele două companii aeriene au cele mai mari baze la BER.Inaugurarea se va face cu un zbor special al Lufthansa care va pleca din Munchen (MUC) la ora 12:50 și va ateriza pe aeroportul din Berlin Brandenburg “Willy Brandt” (BER) la ora 14:00, ora locală.

Aeronava, denumita „Neubrandenburg”, va fi un Airbus A320neo. Pe lângă președintele Comitetului Executiv al Deutsche Lufthansa AG, Carsten Spohr, la bordul aeronavei se vor afla și 40 de invitați.

Zborul este special pentru că va fi 100% neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Toate emisiile vor fi compensate prin intermediul platformei Lufthansa Compensaid, care utilizează combustibil durabil.

Lufthansa zboară de peste 30 de ani din / spre Berlin

Zborul inițial către noul aeroport subliniază relația specială și de lungă durată pe care Lufthansa o are cu orașul Berlin. Compania aeriană zboară din /spre capitala Germaniei de 30 de ani.

Din septembrie, Grupul Lufthansa este lider de piață. Grupul zboară spre capitală cu șase dintre companile sale aeriene. Cota de piață a Grupului însumează aproximativ 30% din toate zborurile, dublu față de cel de pe poziția următoare.

Niciun alt grup de companii aeriene nu a transportat la fel de multi berlinezi în întreaga lume în ultimele decenii ca și Grupul Lufthansa.

Clienții companiei Lufthansa Group vor avea acces la o gamă largă de servicii pe noul aeroport pentru a-și face experiența de călătorie și mai plăcută.

Vor fi întâmpinați de nou lounge Lufthansa de 650 mp cu 150 de locuri disponibile. Fațada panoramică a ferestrei oferă o vedere fenomenală spre pistă și, pe vreme bună, o vedere exclusivă a celebrului turn de televiziune din Berlin.

Aeroportul Berlin-Tegel își închide porțile

Zborurile Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Air Dolomiti vor fi gestionate pe terminalul principal, la doar câțiva pași de lounge. Zborurile Eurowings vor ateriza/decola pe/de pe terminalul nordic.

Berlin-Ber-inaugurare

Pe 8 noiembrie 2020, Aeroportul Berlin-Tegel își va închide porțile, iar Lufthansa se va muta la pe noul aeroport BER. La 06.45, zborul LH173 al Lufthansa către Frankfurt este programat să decoleze pentru prima dată de pe noul aeroport al capitalei.

Primele sosiri sunt planificate pentru 7 noiembrie. Zborul LH1958 va ateriza de la Munchen la ora locală 22:30.

Împreună cu Lufthansa, Austrian Airlines și SWISS vor începe operațiunile programate la BER pe 8 noiembrie. Brussels Airlines urmează pe 9 noiembrie.

Eurowings se mută la BER cu câteva zile mai devreme. Pe 4 noiembrie, un zbor regulat EW va decola din BER pentru prima dată, cu destinația Koln. Compania aeriană, care își va avea baza pe T2, va decola inițial de la BER T1.

Air Dolomiti va avea primele zboruri către BER în sezonul de vară 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.