Embraer a prezentat noul turbopropulsor (Foto)

0 943

Producătorul brazilian de avioane – Embraer – a prezentat primele imagini cu noul turbopropulsor, un concurent pentru aeronavele ATR și De Havilland Canada.

Conform declarațiilor făcute de un oficial Embraer, noua aeronavă va putea transporta între 80 și 100 de pasageri, în funcție de configurație. Va avea un interior asemănător cu aeronavele E-Jet. Iar intrarea în serviciul operațional s-ar putea realiza abia în 2027.

Embraer nu e la primul turbopropulsor, în portofoliu având modelul EMB-120. Și conform imaginilor prezentate, noul avion turbopropulsoar ar putea avea motoarele deasupra aripilor.

Rodrigo Silva e Souza a subliniat, de asemenea, că Embraer intenționează să atragă parteneri de afaceri și nu doar furnizori pentru acest nou proiect.

turbopropulsor-embraer
Foto: Embraer

Embraer tocmai a anunțat rezultate financiare trimestriale, care sunt dezamăgitoare din cauza pandemiei de COVID-19. Președintele Embraer a vorbit în iunie despre un plan strategic pe 5 ani, care va fi axat pe profitabilitate și creștere cu China și India ca potențiali parteneri. Nu este exclus să se infiripe un parteneriat și cu Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.