blank

Clandestin la petrecerea ultimului zbor al US Airways – US Airways Flight 1939

0 671

Pe 17 octombrie 2015, după 76 de ani de zboruri şi activitate neîntreruptă, US Airways a dispărut ca brand. “Căsnicia” dintre US Airways şi American Airlines a trecut la următorul nivel. American Airlines şi US Airways s-au unit în American, iar procesul de fuziune a durat aproximativ 2 ani, timp în care s-au făcut pregătirile de unificare a platformelor pentru rezervări, iar toate zborurile vor fi operate sub brandul American.

În weekend-ul care tocmai a trecut, US Airways a operat ultimul zbor – US Airways Flight 1939, iar ruta a fost Philadelphia – Charlotte – Phoenix – San Francisco – Philadelphia. Întâmplarea face ca în aeroportul din San Francisco să fie unul dintre prietenii AirlinesTravel, Dan Berte. Mai jos aveţi povestea lui despre petrecerea de adio US Airways.

Produsul, pe care l-am dus din fasa pana in rafturile virtuale ale lui Amazon, se vinde azi doar pe piata americana. Asa ca munca ma duce prin aeroporturi cu o recurenta ce-i ingrozeste pe apropiatii temători de zbor. Dar mie imi place.

Asa se face ca o banala vineri seara, cand toata lumea se ducea acasa sau spre familie, m-a prins in SFO (San Francisco International Airport), în asteptarea unui non-stop Delta service to DTW (Detroit Metropolitan Airport). Un red-eye crunt de 4h30 in care nu poti dormi. Lucram weekendul asta, participam la o conventie de securitate in Washington DC.

Terminalul 1, plecari domestice, al SFO e minuscul si ponosit. Toate plecarile domestice din SUA, cu exceptia catorva rute de aur (JFK-LAX, SFO-JFK, etc), seamana cu imbaracarea pe Atlassib. Nimic nu se intampla vreodata in T1.

US-Airways-1939-5

Dar 16 octombrie 2015 nu-i deloc o zi obisnuita in San Francisco. 76 de ani de serviciu neintrerupt al US Airways se incheie cu zborul spre Philadelphia al ultimului avion cu coada albastra. La poarta 45A, un pilot rudibond cu trandafir rosu in piept, care cu siguranta il impersoneaza pe Mos Craciun in fiecare vacanta de iarna, radea in fata camerelor de filmat.

US-Airways-1939-2

US-Airways-1939

Presa, echipaje de cabina, pasageri luati prin surprindere, pasageri veniti special pentru ocazie, piloti, echipaj de la sol, poze de grup, un tort imens, antreuri, baloane si buna dispozitie. Am dat peste un party cuminte si intim, ca intre prieteni vechi.

US-Airways-1939-1

M-am strecurat fara sa stau pe ganduri printre jurnalisti si l-am rugat pe celebrul pilot sa facem o poza impreuna. M-am bucurat sa fiu clandestin in povestea lui US1939. N-am intrebat daca aveam voie sa fiu acolo.

Am chicotit cu pasageri si ground crew despre intamplarea sa fiu acolo la mica mare petrecere, desi n-am apucat sa zbor niciodata cu US Airways. Am facut si cateva poze care spun povestea mai bine decat mine. Apoi am decolat spre DTW cu DL320, pentru care nu facuse nimeni un tort.
So long, US Airways!

Leave A Reply

Your email address will not be published.