Charles de Gaulle Paris detroneaza Londra Heathrow in topul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa.

0 700

Aeroportul Internațional Heathrow (LHR) din Londra si-a pierdut locul ca cel mai aglomerat aeroport din Europa în detrimentul Aeroportului Internațional Charles de Gaulle (GDC) din Paris.În 2019, Aeroportul Londra Heathrow a fost cel mai aglomerat din Europa, cu peste 80 de milioane de pasageri. În 2020, din cauza pandemiei de COVID-19 și a regulilor impuse de autoritati, mii de avioane au fost reținute la sol, iar clasamentul a avut de suferit.

Traficul aerian de pasageri este în scădere pe principalele aeroporturi din Europa

Marea Britanie nu a reușit să aprobe testarea rapida a pasagerilor in aeroporturi și astfel, numărul călătorilor a continuat să scadă de la o lună la alta.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții aeroportului din Londra au spus ca ei se așteaptă ca numărul pasagerilor să scadă în continuare, o mică creștere fiind prognozată în 2021.

În urma estimărilor efectuate, numărul pasagerilor înregistrați la Londra Heathrow va fi de  22,6 milioane în 2020 și 37,1 milioane în 2021. Prognozele inițiale din luna iunie preconizau 29,2 milioane pasageri pentru 2020 și 62,8 milioane pentru 2021.

Reducerea drastică a numărului de pasageri este cauzată de al doilea val de COVID-19 și de progresul lent în introducerea testelor rapide în aeroporturi de către guvernul britanic. Acest lucru ar ajuta la redeschiderea frontierelor cu țările cu „risc ridicat epidemiologic”.

Aeroportului Internațional Charles de Gaulle (GDC) din Paris, nr.1 în Europa

Pentru prima dată, Aeroportul Charles de Gaulle Paris a depășit aeroportul Londra Heathrow în topul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa. Podiumul este completat de aeroportul Schiphol din Amsterdam și aeroportul din Frankfurt.

Trebuie ținut cont și de faptul că aeroportul internațional din Paris a avut o scadere semnificativă a numărului de pasageri și, cu toate acestea, a reusit să se mențină pe o poziție dominantă.

Pierderile aeroportului Londra Heathrow au ajuns la 1,5 miliarde de lire sterline în primele 9 luni. Totodată, numărul pasagerilor din T3 rămânând în scădere cu peste 84%. Veniturile din T3 au scăzut cu 72%, ajungând la 239 milioane de lire sterline, iar câștigurile brute din T3 au scăzut la 37 de milioane de lire sterline.

Guvernul Regatului Unit a anunțat intenția de a introduce teste rapide pentru pasagerii din țările cu risc ridicat epidemiologic până la 1 decembrie. Măsura ar putea ajuta la relansarea economiei Regatului Unit, așa cum se procedează deja în aeroporturile din Olanda, Germania și Franța.

Leave A Reply

Your email address will not be published.