Franta solicita test negativ de COVID-19 pentru cei ce calatoresc din zonele de risc. Vezi lista tarilor!

0 5.173

Începând cu 19 august, pentru a intra în Franța este obligatoriu prezentarea testului negativ RT-PCR Covid19, efectuat nu mai devreme de 72 ore până la zbor, cu excepția copiilor ce au vârsta de până la 11 ani. Măsura se aplică celor ce călătoresc pe calea aerului din terțe țări.De menționat faptul că intrarea pe teritoriul francez a persoanelor care vin din țări aflate în afara spațiului european este permisă doar în situații specifice, prevăzute de documentul derogatoriu tip (Attestation de déplacement dérogatoire vers la France métropolitaine depuis les pays tiers et déclaration sur l’honneur.

Franța solicită test negativ de COVID-19

Dacă veți călători în Franța din țări precum Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite sau Panama, testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 trebuie prezentat la îmbarcare.

Dacă veți călători în Franța din terțe tări precum Africa de Sud, Algeria, Argentina, Armenia, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Guineea Ecuatorială, India, Israel, Palestina, Republica Kârgâză, Kosovo, KuweitLiban, Madagascar, Maldive, Mexic, Republica Moldova, Muntenegru, Oman, Peru, Qatar, Republica Dominicană, Serbia sau Turcia și nu aveți testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, aflați că puteți să vă testați în aeroportul de destinație din Franța.

Totuși, ținând cont de aceste dispoziții, se recomandă insistent ca persoanele cu vârsta de cel puțin 11 ani și care călătoresc dintr-una din aceste țări să își facă testul pentru Covid-19 înaintea călătoriei, cu cel mult 72 de ore înainte de zbor. Completarea declarațiilor epidemiologice rămâne în vigoare: Fișier 1 (ENG)Fișier 1 (FRA)Fișier 2.

Persoanele, care călătoresc cu avionul în Franța și ajung pe Aeroportul Internațional Paris – Charles de Gaulle, trebuie să păstreze cartea de îmbarcare pentru a o prezenta la controlul poliției de frontieră. În cazul pasagerilor români, aceștia dovedesc că vin dintr-o țară care NU se află pe lista roșie a autorităților franceze. În absența prezentării cărții de îmbarcare, pasagerul va fi considerat ca provenind dintr-o țară de pe lista roșie și supus reglementărilor specifice de sănătate (document tip derogatoriu, documente justificative etc. ) pe lângă verificarea standard a condițiilor de intrare, securitate și migrare.

De menționat faptul că Franța este una dintre puținele țări europene care NU au impus reguli și restricții de călătorie pentru cei ce călătoresc din România.

Călătoriți responsabili și informați!

Leave A Reply

Your email address will not be published.