Aproximativ 200 de aeroporturi din Europa sunt in pragul falimentului

1 1.769

ACI EUROPE (Airports Council International Europe) a anunțat că, din cauza crizei survenite în urma pandemiei de COVID-19, aproape 200 de aeroporturi sunt în pericol de a falimenta dacă numărul pasagerilor nu va crește până la finalul anului.

Cele 193 de aeroporturi monitorizate asigură 277 de mii de locuri de muncă și contribuie cu 12.4 miliarde de euro la PIB-ul Europei. Dacă aceste aeroporturi ar falimenta, acest lucru ar însemna colapsul sistemului de transport aerian. Din această cauza, guvernele țărilor trebuie să asigure suportul financiar necesar.

Pentru septembrie, datele arată o scădere cu 73% a numărului pasagerilor în Europa comparativ cu aceeași lună a anului anterior. Mai exact, asta înseamnă o scădere cu 172.5 de milioane de pasageri pentru septembrie 2020 în comparație cu septembrie 2019. Iar de la începutul pandemiei până în prezent, numărul pasagerilor a scăzut cu peste 1.29 miliarde.

La jumătatea lunii octombrie, numărul pasagerilor era în scădere cu 75% față de octombrie 2019. Astfel, numărul celor care au decis să zboare pe timp de pandemie a scăzut, în total, cu 80 de procente și trendul este descrescător.

Aeroporturile aflate în pericol de a intra în insolveță sunt, în principal, cele regionale și mici. Nici marile aeroporturi și hub-uri europene nu sunt imune la criza financiară. Traficul aeroporturilor din Paris a scăzut cu 74,5% în septembrie 2020 față de aceeași perioadă a anului trecut. Aeroportul din Munchen înregistrează o scădere de peste 70% a numărului de pasageri.

20 cele mai mari aeroporturi din Europa au redus costurile operaționale, au concediat mii de lucrători calificați, dar au fost nevoite să se împrumute pentru a face față crizei. Datoriile au ajuns să însumeze 16 miliarde de EURO, echivalentul a 60% din veniturile lor înregistrate într-un an normal.

Leave A Reply

Your email address will not be published.