Germania consideră TOATĂ România o zonă de risc. Test negativ de COVID și izolare pentru toți cei ce călătoresc din România.

0 10.423

Iată că, într-un final, Germania consideră TOATĂ România o zonă de risc. O serie de condiții și obligativități au fost stabilite în comun de guvernele federal și cele de land pe 29 septembrie 2020, urmând ca implementarea efectivă să fie realizată conform unor norme subsecvente adoptate la nivel local / de land. Punerea în aplicare era inițial prevăzută pentru 1 octombrie 2020, însă a fost ulterior amânată până la momentul în care  fiecare land va dispune de cadrul necesar implementării.Prin urmare, pentru o foarte scurtă perioadă de timp, care variază de la un land la altul și care nu poate fi anticipată, sunt în principiu încă scutite de la obligativitatea efectuării carantinei persoanele care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză.

De asemenea, mai sunt exceptate, încă, persoanele care efectuează testul după sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării. Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate și este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc. Mai multe informații pot fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Germania consideră TOATĂ România o zonă de risc

Astfel, unele măsuri-cheie valabile până în prezent în cazul persoanelor care vin în Germania din zone de risc – cum ar fi exceptarea de la efectuarea carantinei pentru cei care prezintă un test COVID-19 negativ efectuat anterior intrării în Germania sau posibilitatea testării imediat după intrarea pe teritoriul german – sunt pe cale de a fi eliminate, potrivit celor deja convenite la nivel federal, în ritmul și condițiile specifice care sunt în prezent în curs de reglementare la nivel de land.

Test negativ de COVID și izolare 14 zile

  • Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să se deplaseze – cât mai direct, cu minimizarea contactelor – și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.
  • Călătorii din zonele de risc trebuie să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form – și să îl transmită Autorităților locale de Sănătate în termen de o zi de la sosire, astfel încât acestea să fie informate și să monitorizeze respectarea carantinei. Variantă în limba română a acestui formular poate fi regăsită aici.
  • Oricine intră în Germania dintr-o zonă de risc trebuie să intre în carantină și să informeze departamentul de sănătate. Fiecare persoană care intră dintr-o zonă de risc trebuie să prezinte un test negativ de coroană care nu depășește 48 de ore sau să fie testat pentru o infecție cu coronă în termen de 10 zile de la sosire.

MAE mai recomandă următoarele: Dată fiind apariția unor situații în care unor persoane le-a fost refuzată îmbarcarea la bordul aeronavelor dinspre România spre Germania (ca urmare a neactualizării procedurilor interne specifice în acord cu regimul oficial german de trecere a frontierei), este recomandat ca cei care au reședința sau locul de muncă în Germania să aibă asupra lor documente doveditoare în acest sens.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile menționate anterior.

Vom reveni cu update-uri în funcție de modificările anunțate de Germania. Mai multe informații pe site-ul MAE!

Leave A Reply

Your email address will not be published.