De unde poate fi descarcat certificatul digital COVID UE în urma testării / vaccinării / vindecării de coronavirus?

0 2.595

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID. Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei, din 13 august

În continuare trebuie să respectați cerințele impuse de țara de destinație. Însă din 13 august nu veți mai putea folosi pentru călătorie în UE documentele emise de centrele de vaccinare / testare. Ele fac dovada acțiunii, dar în baza acestora trebuie să vă descărcați certificatul digital COVID.

De exemplu vreți să călătoriți din Belgia (aflată pe lista galbenă a României) spre România. Dacă v-ați vaccinat sau testat (ca să evitați carantina în România) în Belgia, trebuie să vă descărcați certificatul digital de pe platforma belgiană. Acesta poate fi descărcat de la următorul link https://covidsafe.be/en.

Doriți să călătoriți din România spre Italia, atunci veți avea nevoie de certificatul digital. Dacă nu v-ați vaccinat, trebuie să vă testați. Italia acceptă PCR sau antigen. Vă testați în România și imediat descărcați certificatul digital de pe site-ul oficial românesc https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Lista cu site-urile de unde poate fi descărcat certificatul digital în funcție de țara unde v-ați vaccinat / testat

Austria: https://gruenerpass.gv.at/en/
Belgia: https://covidsafe.be/en
Bulgaria: https://coronavirus.bg/
Cehia: https://ocko.uzis.cz/
Cipru: https://www.eudcc.gov.cy/
Croația: https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/en
Danemarca: https://en.coronasmitte.dk/corona-passport
Spania: https://cvd.sanidad.gob.es/cvdcovid/cvdcovid-formulario/index.xhtml
Portugalia: https://www.sns24.gov.pt/certificado-digital-covid/#aceder
Italia: https://www.dgc.gov.it/web/
Germania: https://www.digitaler-impfnachweis-app.de/

Harta interactivă cu țările europene de unde puteți descărca certificatul digital covid, în funcție de țara unde v-ați testat / vaccinat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.