Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Cele mai cunoscute și frumoase 10 castele din Marea Britanie

0 712

Construite de regi și regine pentru a-și proteja și stăpâni tărâmurile, castelele nu numai că puteau rezista atacurilor, dar reflectau puterea și bogăția pentru ca toți să le vadă. Au fost construite în locuri strategice și spectaculoase aflate la gurile văilor, la intrarea în trecători de munte – așa cum au fost gândite castelele din România pentru a rezista atacurilor armatelor – sau pe malurile lacurilor. Adăugați greutatea istoriei, iar aceste minuni arhitecturale situate printre peisaje uluitoare fac ca unele dintre ele să fie cele mai frumoase castele din Europa.

Cele mai populare 10 castele din Marea Britanie

Când majoritatea oamenilor se gândesc la Anglia, probabil că se gândesc la ceai, multă ploaie și autobuze doubledecker. Ceea ce ei nu știu este că Anglia este o comoară a istoriei cu numeroase atracții frumoase de vizitat. Cu toate acestea, unele dintre cele mai frumoase obiective turistice ale insulei sunt puțin în afara traseelor turistice cunoscute. Poți spune că ai vizitat Marea Britanie doar după ce ai văzut castelele ce se întind de-a lungul țării.

Cu o mulțime de castele dintre care puteți alege, s-ar putea să vă fie greu să vă restrângeți căutarea. Fiecare castel are propria sa istorie unică și bogată, făcând fiecare dintre castelele enumerate mai jos la fel de fascinant ca și următorul.

Castelul Bodiam (Anglia)

Castelul Bodiam este unul dintre cele mai renumite castele din Anglia. Construit în secolul al XIV-lea de un soldat britanic care s-a căsătorit și a reușit să se îmbogătească prin muncă – un lucru rușinos pentru aristocrația vremii – Castelul Bodiam este o frumoasă relicvă istorică și unul dintre cele mai bine cnservate castele din Marea Britanie.

Iconicul castel, cu mulțimea sa de impunătoare turnuri de piatră și creneluri, toate ieșind dintr-un șanț, este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Marea Britanie, de zeci de ani. Spre deosebire de exteriorul castelului aproape perfect, măreț, secțiuni din interiorul castelului au căzut din păcate în ruină. În loc să parcurgă un interior ruinat, vizitatorii se pot bucura să exploreze crenelurile, marile curți și turnurile castelului.

Castelul Caernarfon (Țara Galilor)

Castelul Caernarfon este o fortăreață medievală situată în nord-vestul Țării Galilor și este adesea remarcat drept unul dintre cele mai impresionante castele arhitecturale din țară. Decorat cu turnuri poligonale, castelul dă un aer de autoritate, cu locația sa care leagă partea mai săracă din nordul Țării Galilor de „grădinile din Țara Galilor”, Anglesey.

Construit de regele Edward I ca simbol al dominanței englezești, castelul este cu siguranță o fortăreață, cu structura sa masivă și intimidantul turn cu zece fețe, vizibil din golf. Suprafața sa și arhitectura impunătoare se oglindesc în apele râului Seiont și sunt deosebit de frumoase la apus.

Castelul Warwick (Anglia)

Castelul Warwick este un castel medieval construit pe locul unui alt castel care data din 1068. Situat în comitatul Warwickshire, pe o stâncă aflată la cotitură a râului Avon, castelul original din lemn a fost reconstruit în piatră în secolul al XII-lea. Refortificat ulterior în timpul războiului de 100 de ani, castelul a fost folosit ca cetate până la începutul secolului al XVII-lea. În 1978 a fost cumpărat de Grupul Tussauds.

Cu un patrimoniu vast și impresionant care se întinde pe parcursul secolelor, Castelul rămâne încă un obiectiv preferat de către turiștii curioși și pasionații de istorie. Castelul în sine este fascinant și există întotdeauna o mulțime de spectacole și evenimente care sunt organizate în preajma acestuia, făcându-l locul perfectul de explorat.

Castelul Edinburgh (Scoția)

Castelul Edinburgh este o fortăreață istorică care domină orizontul orașului Edinburgh, capitala Scoției, din poziția sa pe Castle Rock. Arheologii au stabilit locul pe care se află castelul a fost ocupat încă din epoca fierului (secolul al II-lea d.Hr.), deși natura așezării timpurii nu este clară. A existat un castel regal pe stâncă încă din perioada domniei regelui David I în secolul al XII-lea, iar site-ul a continuat uneori să fie reședință regală până în 1633.

Din secolul al XVII-lea a fost folosit drept cazarmă militară cu o garnizoană mare. Importanța sa ca parte a patrimoniului național al Scoției a fost recunoscută din ce în ce mai mult de la începutul secolului al XIX-lea încoace, iar diferite programe de restaurare au fost efectuate în ultimul secol și jumătate.

Hampton Court Palace (Anglia)

Hampton Court Palace situat în Richmond upon Thames, la 19.3 kilometri de centrul Londrei, pe râul Tamisa. Construcția palatului a început în 1514, ca reședință a cardinalul Thomas Wolsey, Ministrul Șef al regelui Henric al VIII-lea. În 1529, când Wolsey a căzut în dizgrație, cardinalul i-a dat regelui palatul pentru a fi iertat. Palatul a devenit una dintre reședințe preferate ale lui Henry. La scurt timp după achiziționarea proprietății, acesta a aranjat extinderea acesteia, astfel încât să poată găzdui mai ușor grupul său de curteni.

Împreună cu Palatul St James, este unul dintre singurele două palate care au supraviețuit din numeroasele pe care le deținea regele. Palatul se află în prezent în posesia Reginei Elisabeta a II-a și a Coroanei. Palatul este deschis publicului și este o atracție turistică majoră, ușor accesibil cu trenul din gara Waterloo din centrul Londrei și deservit de gara Hampton Court din East Molesey. De asemenea, la palat se poate ajunge si cu doubledecker-ul.

Castelul Glamis (Scoția)

Castelul Glamis este un aranjament copleșitor de turnuri peste turnuri, înconjurate de verdele profund al peisajului scoțian, seamănăun pic cu Hogwards – castelul din Harry Potter. Vă veți găsi într-un cadru sublim, parcă scos dintr-un basm cu prinți și prințese, în timp ce priviți exteriorul ostentativ al castelului. Turnurile castelului pot fi văzute de departe și acest sentiment de măreție va culmina pe tot parcursul vizitei.

Castelul Glamis a fost reședința ancestrală al contilor de Strathmore și Kinghorne încă din 1372, inspirație pentru Macbeth a lui Shakespeare, casa copilăriei a HM Regina Elisabeta – Regina Mamă și locul de naștere al HRH Principesa Margareta.

Castelul Windsor (Anglia)

Castelul Windsor este cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume. Împreună cu Palatul Buckingham și cu Palatul Holyrood din Edinburgh, face parte din reședințele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor. Castelul este situat în centrul orașului Windsor, din comitatul Berkshire, în Anglia. Sub clădirea castelului curge Tamisa care face legătura pe apă cu Londra. Regina Elisabeth a II-a petrece aici frecvent sfârșitul de săptămână, unde primește și vizita oficială sau privată a unor miniștri sau șefi de state.

Conform izvoarelor istorice castelul datează din timpul lui Wilhelm Cuceritorul. Construcția castelului, garnizoanei, fortăreței, închisorii și părții locuite fiind coordonată direct de unii monarhi englezi. În timpul războaielor purtate de Anglia, castelul fiind mai bine întărit și apărat, aceste măsuri strategice se pot observa și azi.

Castelul Conwy (Țara Galilor)

Castelul Conwy este colosal din toate punctele de vedere – turnurile sale imense, impunătoare, aflate unul lângă altul, creează o imagine atât de amenințătoare, încât te simți oarecum înspăimântat când te apropii. Construit pentru regele Eduard I, castelul este unul dintre cele mai bune exemple de fortificație medievală din Marea Britanie. Turnurile sale înalte sporesc măreția castelului și arhitectura excepțională.

Interiorul castelului are o sală exterioară care conține o sală mare, camere și bucătărie, iar sala interioară conține o capelă regală și mai multe camere private. Vizitatorii au voie să meargă de-a lungul zidurilor și să urce pe toate turnurile. Vederea din cel mai înalt turn oferă o vedere panoramică asupra orașului, iar atunci când este senin, se pot vedea munții și chiar marea.

Castelul Arundel (Anglia)

De-a lungul secolelor, Castelul Arundel a fost modelat și remodelat într-o manieră din ce în ce mai grandioasă. Casă a ducilor de Norfolk și a conților de Arundel, castelul și grădinile sale sunt amenajate uimitor, pe o suprafață de 40 de acri de terenuri verzi întinse. Grădinile apărate de ziduri înalte pot fi vizitate, dar o asemenea plimbare poate dura ore întregi.

Platforma castelului permite vizitatorilor priveliști uluitoare asupra râului Arun, South Downs și West Sussex. Castelul deține, de asemenea, o colecție de artă extinsă de picturi rare de artiști renumiți, inclusiv Van Dyck, Gainsborough și Canaletto. Amatorii de film și TV pot recunoaște părți ale castelului din serialul „Doctor Who” și din filmul „The Young Victoria”. Înainte de a programa o vizita, este bine să faceți o rezervare online, deoarece castelul se închide în lunile de iarnă.

Castelul Dublin (Irlanda)

Situat în centrul orașului Dublin, contrastează cu arhitectura modernă, Castelul Dublin găzduiește acum o mare parte a guvernului irlandez. În 1921 a fost transmisă ceremonial guvernului provizoriu al Irlandei după semnarea tratatului anglo-irlandez. În ciuda existenței unui castel în același loc, chiar și în timpul domniei regelui Ioan, clădirea actuală datează din secolul al XVIII-lea. Când Dublin era încă un oraș norman, castelul a fost construit ca fortificație, iar în timp Dublin a devenit reședinta oficiala.

După ce a fost afectat de numeroase incendii în secolul al XVII-lea, castelul a fost reconstruit, dintr-o cetate medievală, într-un palat georgian. Deasupra nivelului solului, în interiorul castelului nu mai există elemente medievale rămase.

Leave A Reply

Your email address will not be published.