Spania nu va mai solicita teste PCR la intrarea în țara, pe calea aerului. Aveți nevoie de test PCR, dacă nu sunteți vaccinați, pentru a evita carantina în România!

0 28.759

Update 9 iulie 2021: Începând cu 9 iulie 2021, Spania a intrat pe lista galbenă a României. Asta înseamnă că toți cei ce călătoresc spre România, dar nu sunt vaccinați, trebuie să prezinte un test PCR pentru a NU sta în carantină la destinație.

Știrea inițială 21 iunie 2021: Începând cu 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană, zbor direct, NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Începând cu 21 iunie, România nu se mai află pe listă țărilor de risc, însă măsura poate fi revizuită după 7 zile.

Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație.

Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore sau a unui test negativ antigen. Fac excepție minorii sub 11 ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.