Canada interzice toate zborurile din Marea Britanie, începând cu 20 decembrie 2020 (00:00).

0 523

Canada interzice toate zborurile, care sosesc din Regatul Unit, începând cu 20 decembrie 2020 (00:00), într-un efort sporit de reducere a răspândirii mutatiei COVID-19. Această nouă măsură a fost anunțată pe twitter de mai mulți înalți oficiali guvernamentali canadieni, inclusiv prim-ministru Justin Trudeau și Bill Blair, ministrul siguranței publice.Blair a declarat că restricțiile de călătorie vor fi în vigoare timp de cel puțin 72 de ore, după care Canada va reevalua această decizie. Blair a mai menționat că zborurile din Marea Britanie către Canada vor fi anulate în următoarele trei zile.

Explicând motivele acestei decizii, Blair a scris pe twitter:Luăm această decizie importantă pentru a proteja canadienii și pentru a menține comunitățile noastre în siguranță. Aceste măsuri au fost impuse în urma sfaturilor oficialilor din domeniul sănătății publice. Restricțiile vor fi inițial în vigoare timp de 72 de ore, după care ar putea fi extinse sau îmbunătățite.

În plus, călătorii care au sosit zilele acestea din Marea Britanie au fost supuși unor teste suplimentare pentru depistarea noului coronavirus.

Vă reamintim că Germania, Franța, Olanda, Belgia și Italia au suspendat zborurile cu Marea Britanie. Inclusiv România a suspendat zborurile cu Anglia, din 21 decembrie, ora 19:00. Cea mai drastică măsură împotriva Regatului Unit a fost implementată de Franța, ceea ce a dus la inchiderea Portului Dover și Eurotunnel pentru 48 de ore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.