Portul Dover și Eurotunnel au fost închise în urma măsurilor luate de Franța în raport cu Marea Britanie

1 6.528

Portul Dover și Eurotunnel (Tunelul Canalului Mânecii) au anunțat că se închid după ce Franța a impus restricții de călătorie din / spre Marea Britanie din cauza depistării unei noi tulpini de coronavirus.Granița Eurotunnel Marea Britanie-Franța se va închide pentru 48 de ore începând de la ora 23:00, duminică, 20 decembrie 2020. Ultimul tren a plecat din Marea Britanie spre Franța la 21:34 duminică seara, pasagerii fiind îndemnați să facă check-inul la timp.

La scurt timp după acesta, Portul Dover a anunțat că terminalul său de feriboturi va fi închis pentru tot traficul din Marea Britanie spre Franța până la o nouă notificare din cauza restricțiilor impuse la frontieră franceză.

Perioada de 48 de ore a fost aleasă mai mult ca o perioadă tampon până la implementarea unor măsuri eficiente de a diminua răspândirea noului coronavirus din Marea Britanie. Cu siguranță, în cele 48 de ore se vor face pregătiri pentru reluarea transporturilor de marfă și pasageri în deplină siguranță. Cel mai probabilă, toți pasagerii vor fi testați obligatoriu.

Toate căile de ieșire din UK spre Europa sunt blocate.

Franța a decis să blocheze orice conexiune cu Marea Britanie, inclusiv cele legate de transportul de mărfuri pe căile maritime, feroviare, aeriene sau rutiere. Măsura a fost anunțată la finalul consiliului extraordinar de apărare din sănătate, prezidat de Emmanuel Macron.

Decizia luată de Franța vine la scurt timp după ce Olanda, Belgia și Italia au suspendat zborurile cu Marea Britanie. Și România a anunțat oficial suspendarea zborurilor din / spre Anglia începând cu 21 decembrie, ora 19:00.

În contextul suspendării conexiunilor dintre Franța și Marea Britanie, Secția Consulară a Ambasadei României la Londra le recomandă cetățenilor români, care intenționau să se deplaseze pe cale rutieră spre Franța, să țină cont de faptul că Eurotunnel e închis pentru 48 de ore, minim. Toate căile de ieșire din UK spre Europa continentală sunt blocate.

Din păcate, aceste sărbători vor fi triste pentru mulți dintre cei plecați peste hotare, departe de cei dragi. Dar cu răbdare și încredere, sperăm la un 2021 mai bun, mai liber.

Leave A Reply

Your email address will not be published.