BREAKING NEWS: Olanda, Belgia și Italia au interzis zborurile din Marea Britanie din cauza unei noi tulpini de coronavirus, mult mai agresivă

1 3.526

Update 20:50România suspendă zborurile din / spre Anglia

Update 20:45Franța interzice zborurile din / spre Marea Britanie pentru următoarele 48 de ore, cel puțin. Irlanda interzice zborurile din Marea Britanie

Mai multe țări europene, inclusiv Belgia, Italia și Olanda, au reacționat la descoperirea unei noi tulpini cu răspândire rapidă a COVID-19 în Anglia, anunțând interdicții pentru zborurile de pasageri din Marea Britanie. Franța, Austria și Germania vor lua măsuri similare în scurt timp.

Noile măsuri au venit în urma unor declarații făcute de secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, care a spus că noua tulpină identificată a virusului este „scăpată de sub control”.

Olanda, Belgia și Italia au interzis zborurile din Marea Britanie

Belgia suspendă zborurile și sosirile Eurostar din Marea Britanie cu începere de luni, ora 00:00. Premierul Alexander De Croo a declarat pentru postul de televiziune belgian VRT că interdicția va fi în vigoare cel puțin 24 de ore.

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, a declarat că: ”autoritățile din Italia au decis să acționeze după ce Marea Britanie „a dat alarma cu privire la o nouă formă de Covid-19, o mutație mai agresivă a virusului”.

Se va semna o prevedere pentru suspendarea zborurilor cu Regatul Unit. ”Prioritatea noastră este să protejăm Italia și compatrioții noștri”.

Austria intenționează, de asemenea, să interzică zborurile, a declarat agenția de știri APA, citând ministerul sănătății.

Interdicția olandeză, care a intrat în vigoare de la ora 6:00, duminică, va dura până la 1 ianuarie.

Austria, Germania, Spania vor lua măsuri similare

Germania vrea să interzică toate zborurile din Regatul Unit de la miezul nopții până pe 6 ianuarie, a declarat ziarul Bild, citând surse guvernamentale.

Cabinetul cancelarului german Angela Merkel va vota duminică un decret pregătit de ministrul sănătății. Va exista și o convorbire telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron pentru a se stabili un răspuns coordonat unitar al UE la noua tulpină a virusului detectată în Marea Britanie.

De asemenea, Franța are în vedere suspendarea zborurilor și a trenurilor din Marea Britanie după detectarea noii tulpini, a raportat BFM Television.

Guvernul spaniol a declarat că a cerut Comisiei Europene și Consiliului European să vină cu un „răspuns comun și coordonat”, dar a adăugat că „va acționa în apărarea intereselor și drepturilor cetățenilor spanioli”.

Toată această agitație de weekend a venit după ce Public Health England a declarat că a identificat peste 1.100 de cazuri ale unei noi variante de coronavirus, care se propagă mult mai agresiv în special în sud-estul Angliei.

Duminică, OMS a declarat că este în contact cu oficialii britanici. „Vom informa publicul și statele membre pe măsură ce aflăm mai multe informații și vom avea o imagine mai clară a caracteristicilor acestei variante de COVID-19„, a spus OMS. „Între timp, sfătuim oamenii să ia toate măsurile de protecție pentru a preveni răspândirea Covid-19 și să respecte instrucțiunile autorităților naționale.

Știre în curs de actualizare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.