British Airways intenționează să reia zborurile cu Airbus A380.

0 768

Flota de Airbus A380 a British Airways, care este compusă din 12 aeronave, nu va avea aceiași soartă ca avioanele deținute de Air France, Lufthansa, Qantas, iar în curând, Etihad. Aceste companii au renunțat la a mai opera zboruri cu A380, în timp ce British Airways a hotărât să mențină aeronavele în serviciul operațional. Însă în prezent, toate avioanele A380 British Airways sunt la sol.Nu este de așteptat ca zborurile cu A380 să fie reluate mai devreme de 2023-2024, când se preconizează că traficul de pasageri va reveni la cifrele pre-COVID. Această recuperare va fi, în mare parte, determinată de călătoriile non-business, de turiștii și de cei care îți vor vizita familia și prietenii.

Pentru British Airways va fi cu siguranță o decizie destul de grea, având în vedere că, din totalul de 240 de aeronave A380 ce aparțin unor companii aeriene, doar 21 mai sunt în serviciu. Emirates are cele mai multe avioane Airbus A380 în serviciu, 15 la număr. Compania ariană are în prezent aproape jumătate din modelele A380 din lume, 102 dintre ele fiind reținute la sol și speră, că până în 2022, să utilizeze flota de A380 la capacitate maximă.

Avioanele Airbus A380 British Airways vor primi Business Class Club Suite?

Nu se știe dacă British Airways mai intenționează să doteze avioanele A380 cu cea mai recentă clasă business, Club Suite, care ar înlocui actuala Club World, veche de zeci de ani. Noua clasă are un design nou, mai spațios, care include uși glisante pentru confidențialitate. Înainte de pandemia de COVID-19, actualizare era programată pentru 2023-2025, ca fază finală a unui program de mai multe miliarde de dolari.

Rutele-pilot ale British Airways ce erau operate cu A380, includeau Singapore, Hong Kong, Johannesburg și mai multe destinații din America de Nord, cum ar fi Los Angeles, San Francisco, Chicago, Boston, Washington și Vancouver.

Leave A Reply

Your email address will not be published.