Emirates spera, ca pana in 2022, sa utilizeze flota de A380 la capacitate maxima.

0 724

Cel mai mare operator Airbus A380, Emirates, speră ca până în 2022 să utilizeze la capacitate maximă toată flota de avioane super-jumbo.

Emirates deține în prezent 114 aeronave A380, dar 102 dintre ele sunt reținute la sol din cauza pandemiei de COVID-19. Totuși, Airbus trebuie să mai livreze alte 8 aeronave A380 către Emirates înainte ca producția să fie oprită în 2021.

Totodată, vă reamintim că Emirates a retras primul avion Airbus A380 în octombrie 2019, când A6-EDB a fost trimis către Aeroportul Tarbes (LDE) din Franța pentru a fi stocat / dezafectat.

Va urma o creștere bruscă a cererii de călătorie după apariția vaccinului.

Potrivit lui Tim Clark, Președintele Emirates, optimismul său este susținut de știrile recente despre posibila apariție a unui vaccin. Cum acesta va fi distribuit pe tot globul, Tim Clark crede că va urma o creștere bruscă a cererii de călătorie.

La mijlocul lunii noiembrie 2020, compania aeriană din Dubai a raportat pierdere pe H1, fiind prima pierdere înregistrată în 30 de ani și asta pentru că numărul pasagerilor a scăzut cu 75%. Astfel, Emirates a încheiat prima jumătate a anului financiar cu o pierdere de 12,6 miliarde AED (3,4 miliarde de dolari).

Pe de altă parte, compania aeriană care deține și 11 aeronave Boeing 777F, a reușit să crească numărul transporturilor cargo cu 106%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Prințul moștenitor al Dubaiului, Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, a anunțat în luna martie că Guvernul din Dubai va sprijini compania aeriană pentru a depăși această perioadă complicată. Ultimul raport financiar publicat de Emirates a dezvăluit faptul că transportatorul a primit investiții suplimentare de peste 2 miliarde de dolari de la Guvern.

Emirates operează în prezent 12 aeronave Airbus A380. Rețeaua de destinații a fost extinsă și au fost adăugate noi zboruri către Marea Britanie și Rusia. Mai exact, Emirates zboară cu A380 spre Manchester (MAN). În plus, frecvența zborurilor zilnice către Aeroportul Londra Heathrow (LHR) a ajuns la patru rotații pe zi. De asemenea, Emirates operează zboruri zilnice și către Moscova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.