Sezonul turistic în Bulgaria începe la 1 mai 2021

0 953

Sezonul turistic în Bulgaria începe pe 1 mai. Decizia a fost convenită cu autoritățile sanitare și cu Ministerul Afacerilor Externe. Acest lucru a fost anunțat de vicepremierul și ministrul turismului, Mariana Nikolova, în timpul vizitei sale la Observatorul Național Astronomic Rozhen. Ea a fost unul dintre miniștrii cu care prim-ministrul Boyko Borissov a vizitat observatorul.


Vicepremierul a declarat categoric că vor exista reguli și măsuri clare. Zilele următoare vor fi aprobate măsurile care vor viza locurile de cazare, locurile de luat masa și divertisment și vor fi valabile pentru întreg sezonul estival 2021. Cu siguranță se va aplica distanțarea fizică, masca va fi obligatorie în incintele închise comune, igienizarea locurilor comune, dar în mediile deschise – plajă, terasă, aer liber – probabil va fi fără mască. Minunatele stațiuni din Bulgaria abia așteaptă să-și deschidă porțile pentru turiști.

Mariana Nikolova a menționat că sărbătorile pascale reprezintă o oportunitate mare pentru turismul bulgăresc, dar și pentru turiștii care doresc să călătorească pentru mini-vacanța de 1 mai / Paste. Aceasta a adăugat că se așteaptă ca oaspeții din țările vecine, precum România, să călătorească în Bulgaria pentru sărbătorile de Paște. 

UE va decide asupra așa-numitul „Certificat verde digital / de sănătate”, iar guvernul bulgar susține această idee” a mai declarat vicepremierul.

După întâlnirea pe care am avut-o cu toți reprezentanții operatorilor de turism și ai întregii industrii, vom oferi coridoare verzi sigure pentru toți turiștii care doresc să viziteze țara”, a informat ministrul sănătății prof. Kostadin Angelov. Potrivit acestuia, cel mai important lucru este participarea țării la așa-numitul „Certificat verde” pentru călătorii, care garantează fiecărui turist dreptul la 3 oportunități: vaccin, anticorpi sau un test PCR COVID-19, facilitând astfel călătoria fără restricții, a asigurat ministrul.

Mai multe info pe www.imperatortravel.ro via www.tourism.government.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.