Autoritatea Antitrust din Italia a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz si Ryanair

Iată că cineva a luat măsuri împotriva noilor politici pentru bagaje de la Wizz Air și RYANAIR. Este vorba de Autoritatea Antitrust din Italia.

1 1.568

Antitrust, compania italiană de supraveghere a concurenței, a anunțat miercuri că suspendă provizoriu noua politică a bagajelor de mână la Ryanair (RYA.I) și Wizz Air (WIZZ.L), care urma să intre în vigoare pe 1 noiembrie 2018.

Autoritatea Antitrust din Italia a suspendat noua politică a bagajelor

În conformitate cu noua politică, este posibil să se transporte gratuit doar un bagaj mic, care să fie plasat exclusiv în spațiul de sub scaunul din față, în timp ce pentru bagajele de mână este necesară o suprataxă, care totuși reprezintă o taxă necontingentă și previzibilă pentru pasager. Aceasta ar trebui să fie inclusă în tariful standard.

În consecință, solicitarea unei taxe pentru un element esențial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra prețului real al biletului și împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înșelând consumatorul.

Prin urmare, Ryanair și Wizz Air vor trebui să suspende temporar toate activitățile care vizează solicitarea unei taxe suplimentare – în raport cu tariful standard – pentru transportul „bagajelor de mână mari”.

Companiile trebuie să notifice Autoritatea, în termen de 5 zile, asupra măsurilor luate în conformitate cu decizia.

ATENȚIE!!! Vorbim de autoritățile din Italia și de o suspendare temporară în Italia. Așteptăm pozițiile oficiale ale celor 2 companii aeriene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.