RYANAIR schimbă politica bagajelor de cabină, aplicabilă de la 1 noiembrie

Din noiembrie, RYANAIR va aplica noua politică a bagajelor de cabină. Cei ce nu vor avea prioritate la îmbarcare, vor avea dreptul la un singur bagaj mână, varianta mică.

3 2.365

Multă vreme am lăudat politica bagajelor de mână aplicată de RYANAIR. Este una dintre puținele companii aeriene, care te lăsau gratuit cu 2 bagaje de mână la îmbarcare: un bagaj mic (poșetă, geantă foto/laptop, rucsac) și un bagaj de dimensiuni standarde.

Pentru că în cabina avionului nu încap mai mult de 80-90 de bagaje de dimensiuni standarde (55x40x20cm), RYANAIR aplica următoarea politică a bagajelor de mână: doar pasagerii cu prioritate la îmbarcare puteau să ia ambele bagaje în cabină; restul pasagerilor având dreptul la 2 piese de mână, dar una pleca la cală în timpul îmbarcării.

RYANAIR schimbă politica bagajelor de cabină

Cu alte cuvinte, puteai lua 2 bagaje de mână (cel mic și cel de dimensiuni standarde), dar depindea de tine dacă doreai să le ai pe amândou în cabină prin achiziționarea de prioritate la îmbarcare sau îl dădeai pe cel de dimensiuni standarde la cală.

Și iată că RYANAIR mai face o modificare în regulamentul bagajelor de mână. După 1 noiembrie, în prețul standard al biletului va fi inclus doar bagajul mic de mână. Dacă îți cumperi serviciul ”Priority Boarding” (costă 6€/£ în momentul rezervării; 8€/£ serviciu adăugat după rezervarea biletului), ai dreptul să urci în avion cu cele 2 bagaje de mână (cel mare cu dimensiuni 55x40x20cm și 10kg și cel mic), la fel ca în prezent.

Dacă nu vrei Priority Boarding, dar totuși vrei al doilea bagaj de mână, de dimensiuni 55x40x20cm și 10 kg, scoți în plus din buzunar 8€/£. Dar trebuie să-l lași la cală prin intermediul birourilor de check-in din aeroporturi. Deci e mai convenabil să adaugi serviciul Priority Boarding, doar că și asta va fi limitat la 80-90 de locuri.

Noua politică a bagajelor va fi aplicată de RYANAIR începând cu 1 noiembrie și se aplică inclusiv biletelor vândute după 1 septembrie 2018. Conform RYANAIR, doar 40% dintre pasagerii companiei ar putea fi afectați de această nouă politică a bagajelor de mână. În prezent, 30% dintre pasageri își cumpără serviciul Priority Boarding, iar 30% dintre pasageri călătoresc doar cu bagajul mic de mână.

Noua politică a bagajelor de mână ar putea grăbi îmbarcarea și va reduce întârzierile. E adevărat că totul se rezumă la partea financiară și profitabilitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.