blank

Austrian Airlines a anunțat programul operațional pentru sezonul de vară 2021

0 781

În același timp cu intrarea în vigoare a noilor reguli relaxate pentru călătoria în Austria și multe țări europene, Austrian Airlines își intensifică oferta turistică. Transportatorul austriac va lansa zboruri spre destinații clasice din Grecia, cum ar fi Creta și Rhodos. În plus, există deja mai multe zboruri spre Atena și Salonic.

În iunie, vor urma alte destinații precum Chania, Karpathos, Palma de Mallorca, Santorini, Skiathos și Zakynthos. Începând cu luna iulie, alte rute precum Cagliari, Catania, Funchal, Gran Canaria, Ibiza, Kalamata, Mykonos, Napoli, Olbia sau Tenerife vor completa oferta. În total, Austrian Airlines vor oferi peste 100 de destinații în această vară – aproximativ 30 de destinații fiind special de vacanță în regiunea mediteraneană.

Austrian Airlines a anunțat programul operațional pentru sezonul de vară 2021.

„Cu oferta noastră de vară, ne-am întors la un nivel pre-pandemic în segmentul turismului. Cererea este bună, oamenii vor să călătorească. În plus, noile facilități de călătorie pentru Austria și diferite țări europene ne ajută – departe de carantinăcu ajutorul certificatelor de vaccinare, testare și recuperare în urma bolii”, spune Michael Trestl, Director de Servicii al Austrian Airlines.

Începând de 19 mai, carantina nu va mai fi obligatorie pentru multe țări la intrarea în Austria. Acesta va fi înlocuit cu dovada obligatorie de vaccinare, testare sau recuperare de pe urma virusului. Acest lucru este valabil pentru Germania, Grecia, Italia și Spania, printre altele.

În același timp, aceste țări au relaxat restricțiile de călătorie. În Grecia, călătorii nu mai trebuie să stea în auto-izolare la sosire. Călătorii care intră în țară trebuie doar să se înregistreze și să prezinte un certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test PCR. În Italia, obligația anterioară de carantină pentru pasageri a expirat, călătorii trebuind să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR. În Spania, în funcție de țara de origine, pasagerii trebuie să prezinte acum doar dovada testării.

Începând de 19 mai, carantina nu va mai fi obligatorie pentru multe țări la intrarea în Austria.

Pasagerii care aleg să zboare cu Austrian Airlines spre Germania, Grecia și Spania au, de asemenea, posibilitatea de a încărca documente de călătorie și de a le verifica în prealabil cu ajutorul aplicației CommonPass. Încărcarea voluntară este posibilă cu până la 12 ore înainte de plecarea zborului. Rezultatul verificării prealabile va fi transmis prin e-mail cu cel mult patru ore înainte de plecare. În combinație cu opțiunile de rezervare flexibile și fără taxe oferite de Austrian Airlines, pasagerii își pot planifica astfel vacanța fără griji.

Și Germania a relaxat restricșiile de călătorie. Din nou, cerința de carantină a fost înlocuită cu dovada obligatorie a vaccinării, testării sau recuperării după boală, cu excepția cazului în care călătorii provin dintr-o zonă cu incidență ridicată sau unde există o noua variantă a virusului. Testele cu antigen nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore, iar testele PCR trebuie să fi fost efectuate cu maximum 72 de ore înainte.

De la sfârșitul acestei săptămâni, portofoliul de destinații al Austrian Airlines spre Germania este din nou complet. Transportatorul local al Austriei va zbura din nou din Viena spre zece destinații din Germania, iar oferta urmează să fie mărită succesiv.

Leave A Reply

Your email address will not be published.