Austria impune restricții mai stricte pentru 16 state terțe și SUA, din 15 septembrie

0 126

Cetățenii SUA nu vor mai avea voie să intre în Austria decât dacă prezintă un certificat de vaccinare sau de recuperare de pe urma bolii, deoarece guvernul austriac a eliminat țara de pe lista țărilor sigure din puncte de vedere epidemiologic. Din 15 septembrie, singurii călători din SUA cărora li se permite să intre în Austria vor fi cei inoculați cu vaccinurile COVID autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Mai mult, pentru a fi eligibil, trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile de la rapel (pentru vaccinurile cu două doze) și 22 de zile de la administrarea vaccinului cu o singură doză (Janssen). Astfel, valabilitatea vaccinului cu două doze se întinde la 360 de zile, în timp ce vaccinul cu o singură doză este valabil 270 de zile după vaccinare.

Cetățenii americani care s-au recuperat de pe urma infectării cu coronavirus vor fi, de asemenea, eligibili să intre în Austria, cu condiția să poată dovedi că s-au recuperat în ultimele 180 de zile, sau dacă prezintă un test pozitiv de anticorpi COVID-19 care să nu fie mai vechi de 90 de zile. Pe de altă parte, americanii nevaccinați sunt obligați să completeze la sosire un formular de înregistrare, să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR și să în carantină pentru o perioadă de zece zile.

Restricțiile nu se aplică pentru călătorii vaccinați.

Autoritățile austriece recunosc testul molecular PCR care nu trebuie să fie efectuat cu mai mult de 72 de ore înainte de sosire și testele cu antigen (rapide), care sunt efectuate cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în țară. Dovada rezultatului testului trebuie să includă numele complet al călătorului, data nașterii, data și ora testării, codul unic QR și semnătura de la autoritatea responsabilă pentru testare.

Cu excepția SUA, călătorii care fac obiectul unor măsuri mai stricte începând cu 15 septembrie includ Albania, Armenia, Azerbaidjan, Brunei, Israel, Japonia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia și Thailanda. De asemenea, potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada Austriei la Washington, începând cu 15 septembrie, Brazilia, Chile, Costa Rica, Surinam și Zimbabwe vor fi considerate drept zone de interes, în timp ce Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia , Uruguay va fi eliminat din această listă.

Aceste măsuri au urmat recomandării Comisiei Europene de a interzice călătorilor din SUA să intre în țările europene din cauza creșterii numărului de cazuri pozitive cu coronavirus. Această recomandare a fost adoptată de alte câteva țări înainte de Austria, inclusiv Italia, prima țară care a aplicat măsuri mai stricte pentru americani.

Datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) arată că 73.5% din populația din Austria este vaccinată cu prima doză și 69.8% din populație este complet imunizată împotriva virusului. Pe de altă parte, 54.4% din populația din America este complet vaccinată și 63.8% dinpopulație a primit prima doză a vaccinului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.