Un Airbus A380 al Emirates a fost nevoit să devieze de la rută… de două ori

0 898

Pasagerii de pe zborul Emirates EK216 de la Los Angeles la Dubai au făcut un tur în jurul lumii, întrucât zborul lor a trebuit să aterizeze de mai multe ori atât în ​​Toronto, cât și la Londra. Acesta este cel mai lung zbor Emirates din lume (deoarece momentan ruta Dubai – Auckland este suspendată). Distanța de 8.339 mile (13.421 km) este operată, în mod normal, în 15 ore și 50 minute. De această dată, pasagerii au zburat mai mult de 24 de ore.


Aeronava Airbus A380 a Emirates a aterizat la Toronto.

Aeronava care opera zborul EK216 a decolat pe data de 13 septembrie în jurul orei 17:20 PT din Los Angeles, începând ruta polară către Dubai. Zborul a fost operat cu o aeronavă de tip Airbus A380, înregistrată A6-EUU, un avion cu o vechime de puțin peste cinci ani.

În nord-estul Canadei, chiar lângă Golful Hudson, ar fi existat o urgență medicală la bord, astfel încât zborul trebuia deviat către cel mai apropiat aeroport. Cum nu există multe aeroporturi în nordul Canadei care să poată găzdui un Airbus A380, a fost luată decizia de a se îndrepta spre aeroportul din Toronto (YYZ), cu un ocol major.

Zborul a aterizat în Toronto în jurul orei locale 03:30, după un zbor de aproximativ șapte ore. Ca punct de comparație, un zbor direct între Los Angeles și Toronto ar dura doar patru ore, așa că vorbim despre un ocol de aproximativ trei ore doar pentru a ajunge la punctul de deviere.

A380 aterizează apoi la Londra.

O aeronavă Airbus A380 a Emirates pentru un zbor de peste 8.000 de mile este foarte bine echipat, cu 4 piloți și aproximativ 25 de însoțitori de zbor, pentru că aceștia nu au voie să depășească norma de lucru, chiar dacă sunt în zbor. Prin urmare, echipajului nu îi mai rămăsese suficient timp pentru a zbura până la Dubai și echipa de operațiuni a Emirates a trebuit să găsească o modalitate de a duce pasagerii acasă – un lucru complicat, în special cu restricțiile actuale.

Nu numai asta, dar chiar dacă zborul a funcționat, pleacă în jurul orei 22:00, în timp ce zborul a ajuns la Toronto la scurt timp după ora 03:00; probabil mulți pasageri nu au reușit nici măcar să intre în Canada
Acest lucru nu explică nici măcar faptul că, dacă ar exista un zbor, probabil că nu ar fi avut suficiente locuri pentru toți pasagerii

În schimb, s-a luat decizia de a opera un zbor de la Toronto la Londra. De ce? Emirates operează în prezent patru zboruri zilnice spre Dubai, dintre care trei sunt operate cu aeronave Airbus A380. Cu câteva ore de preaviz, este mult mai ușor pentru Emirates să se asigure că are un echipaj disponibil pentru a opera acest zbor în siguranță.

„A doua deviere” a zborului EK216 spre Londra.

Ce se întâmplă când pasagerii au ajuns la Londra?

Emirates a luat decizia de a anula zborul EK4 din seara de 13 septembrie, care trebuia să fie operat de la Londra la Dubai. Zborul era programat să plece la 20:40 și să sosească în Dubai miercuri, la 09:35, ora locală. În schimb, echipajul care a fost programat să opereze zborul EK4 va opera zborul EK216, permițând o schimbare a echipajului și o tranziție relativ ușoară pentru pasageri. Bine, cât de fără probleme se poate, ținând cont de ce ocol au făcut.

Zborul EK4 a devenit Zborul EK216

Zborul aeronavei A380 a Emirates din Los Angeles către Dubai a fost nevoit să fie deviat de două ori. Mai întâi la Toronto din cauza unei urgențe medicale, care a necesitat un ocol imens, și a însemnat că primul zbor a durat aproximativ șapte ore. În acel moment, echipajul nu mai putea zbura până la Dubai fără a depăși orele maxime de serviciu, așa că zborul s-a îndreptat spre Londra, unde un nou echipaj a preluat aeronava și pasagerii au zburat spre Dubai.

Emirates a gestionat această situație în mod excepțional. Urgențele medicale sunt incomode pentru toată lumea, în special pentru compania aeriană, dar e întâmplă frecvent și trebuie să știi ce să faci pentru a gestiona bine o asemenea situație și se pare că Emirates a făcut o treabă extraordinară în gestionarea acestei situații, gândind „outside the box” pentru a găsi o modalitate de a duce pasageri în Dubai fără a fi nevoiți să se încurce cu restricțiile de călătorie complicate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.