Grecia a impus noi restricții pentru persoanele nevaccinate

0 540

De la 13 septrembrie, în Grecia au fost impuse noi restricții pentru persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19, potrivit ziarului „Kathimerini”. Aceste noi măsuri includ necesitatea ca lucrătorii nevaccinați să fie testați o dată sau de două ori pe săptămână și să fie permis accesul în anumite spații închise numai celor care au fost vaccinați sau pot dovedi că au contractat coronavirusul în ultimele șase luni.Aceste măsuri vor fi în vigoare până pe 31 martie 2022.

Conform noilor reguli, toți lucrătorii din sectorul privat sau public care nu au un certificat de vaccinare sau au contractat recent boala trebuie să fie supuși unui test rapid o dată pe săptămână.

  • Două teste pe săptămână trebuie să efectueze persoanele care lucrează în educație, turism, restaurante, cafenele, baruri și agrement, precum și pentru școlari și studenți.
  • Testele vor fi efectuate de laboratoare private, iar costul acestora de 10 euro va fi plătit de cel testat.
  • Testele vor fi gratuite doar pentru studenți.
  • Persoanele nevaccinate vor putea intra în cinematografe, teatre, muzee, situri arheologice și săli de sport numai dacă se efectuează un test rapid negativ cu 48 de ore înaintea vizitei.
  • Măștile vor fi obligatorii pentru toate locurile publice și zonele în aer liber aglomerate.
  • Confirmarea prezenței vaccinării sau a bolii, precum și un test rapid în termen de 48 de ore sunt necesare și pentru călătoriile pe distanțe lungi, indiferent că este pe cale aeriană, cu trenul, pe cale maritime sau pe cale terestră.
  • Testele trebuie să fie efectuate de persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Vaccinurile sunt furnizate gratuit tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.