Austria impune noi măsuri de intrare în țară pentru cetățenii din România. Izolarea obligatorie sau test COVID-19!

5 30.296

Update 16:40: Măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri, a anunţat MAE, după ce României, Bulgariei şi Republicii Moldova pe lista ţărilor din zona roşie.


„Încă din cursul zilei de ieri, 7 iulie a.c., au fost întreprinse, în regim de urgenţă, demersuri la nivel de ministru al afacerilor externe pe lângă omologul austriac – ministrul federal pentru Europa, integrare şi afaceri externe, Alexander Schallenberg, la nivel de secretar de stat pentru afaceri europene în MAE român pe lângă omologul austriac – ministrul federal austriac pentru UE şi Constituţie, Karoline Edtstadler, cât şi prin intermediul Ambasadei României la Viena şi Ambasadei Austriei la Bucureşti, pentru a solicita decalarea datei de implementare a acestei măsuri, faţă de intenţia iniţială de aplicare imediat după momentul anunţului, precum şi pentru clarificarea modului de implementare a acestor măsuri (de a impune restricţii la intrarea pe teritoriul Republicii Austria pentru cetăţenii provenind din România şi alte state – n.r.)”, precizează MAE într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Stirea initiala: Pandemia de COVID-19 este departe de a se încheia. Nu vom scăpa de acest coronavirus până când nu va apărea medicamentația miraculoasă sau un vaccin. Deci este bine să ne pregăim psihologic pentru orice. Dacă ne programăm vacanțe și călătorii în această perioadă, ar fi bine să ne setăm corect așteptările. Înainte să călătoriți în afara granițelor României, vă sfătuim să vă documentați dacă există reguli la intrarea în țara dorită. Nu se știe niciodată când se pot schimba regulile.

Austria a impus noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii din România

Drept dovadă stă faptul că AUSTRIA a modificat, peste noapte, statutul României, Moldovei și Bulgariei la nivelul 6 al alertei de securitate. Adică nu chiar peste noapte, ci la primele ore ale dimineții. Și asta din cauza evoluției negative a pandemiei în respectivele țări.

Acestă alertă de securitate maximă se traduce prin introducerea obligativității izolării/ carantinării pe durata a 14 zile pentru toți cei ce călătoresc în Austria din România, Moldova și Bulgaria. Cei ce nu vor să stea în izolare / carantină trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, nu mai vechi de 72 ore față de momentul în care intră în Austria. Noile reguli vor fi aplicate începând de joi.

Nerespectarea carantinei obligatorii reprezintă o încălcare gravă a legii austriece și va fi sancționată cu amenzi de până la 1.450 de euro.

De joi, 1800 de polițiști vor fi dislocați la granițele cu Slovenia și Ungaria pentru a putea controla mai bine mașinile și autocarele care doresc să intre în Austria. Oficialii de la Viena menționeză că tot mai mulți cetățeni din Balcanii de Vest doresc să călătorească în Austria, astfel existând riscul ca tot mai multe persoane infectate să intre pe teritoriul austriac.

Legat de zboruri, încă nu există restricții, dar oricând Austria poate impune suspendarea zborurilor din și spre țările România, Moldova și Bulgaria.

De menționat faptul că autoritățile de la Viena îndeamnă cetățenii austrieci să părăsească imediat țările România, Moldova și Bulgaria. Posibil ca noi măsuri să fie impuse, inclusiv blocarea circulației.

Revenim cu informații!

5 Comentarii
 1. valentin says

  cei care sunt in tranzit pe cale terestra, ce se intampla cu ei?

  1. Sorin Rusi says

   Se poate tranzita fara stationare in Austria

 2. Emanuel says

  Oare trebuie prezentat testul chiar daca ai doar escala in Austria?

 3. sile says

  Sa-i multumim lui Orban si lui klaus pentru ca ne-au adus in aceasta stare hai ca mai au un pic si depasesc nr. de locuitori ai tarii cu nr de inbolnaviri

Leave A Reply

Your email address will not be published.