Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni a înregistrat o creştere de 44,7%

0 637

Airports Council International a eliberat un raport cu privire la traficul pe 190 de aeroporturi europene, reprezentând 88% din traficul total la nivelul Europei. În topul creşterilor se află şi două aeroporturi din România, conform economica.net.

Primul este Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni. În septembrie 2012, aeroportul a înregistrat o creştere a traficului de pasageri cu 44.7% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011. Acest lucru se datorează şi mutării operaţiunilor companiilor aeriene low-cost de pe Aeroportul Băneasa, din 25 martie 2012. După inaugurarea noului terminal plecări, se estimează că traficul va depăşi 8 milioane de pasageri în 2013. Anul următor vom asista la deschiderea unor noi rute cu plecare de pe Aeroportul Otopeni şi, cu puţin noroc, posibil să vedem companii aeriene noi.

foto: economica.net – trafic otopeni 2012

Wizz Air va deschide 3 rute noi cu plecare din Bucureşti spre Alghero, Geneva şi Oslo, din mai. TAP Portugal va creşte frecvenţa zborurilor spre Lisabona. E posibil să vedem şi o intensificare a activităţii din partea FlyDubai pe ruta Bucureşti-Dubai.  Conform strategiei AirBerlin, posibil ca din 2013 să avem mai multe rute spre Berlin. Se anunţă un an interesant pentru industria aviaţiei în România şi pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Al doilea aeroport este cel din Arad. Acesta a înregistrat o creştere de 1.383,7% în septembrie 2012 şi asta datorită operatorului Wizz Air care a reluat cursele pe ruta Arad – Milano Bergamo. În procente pare o creştere uimitoare, în realitate este o creştere de la zero la ceva, deci fără prea mult entuziasm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.